7 augusti, 2017

Mintos

Förutom att investera i P2P-lån inom Sverige via Lendify så investerar jag nu också i internationella P2P-lån via Mintos. Tjänsten fungerar likadant som Lendify gör men utbudet av lån är högre och så även räntorna på vissa av lånen. Du hittar låntagare i hela Europa och det finns allt från företag till privatpersoner att låna ut till.

Att investera eller spara i P2P-lån ser jag som ett bra sätt att sprida sina risker på. På samma sätt så är Mintos ett bra sätt att sprida riskerna inom P2P-lånen på.

Genom att investera utanför Sverige och hos en aktör till så sprids riskerna och på så sätt kan man bitvis gardera sig mot tråkigheter. P2P-lån drabbas heller inte av hög- eller lågkonjunktur på samma sätt som aktier på börsen så jag förespråkar att man kikar in P2P-lån om man inte redan har gjort det.

Affiliatelänk till Mintos hemsida

Utvärderar

Just nu så är jag i utvärderingsfasen av hur pass väl Mintos fungerar. Jag har ingått i ett företagslån hittills och betalningarna har kommit enligt plan. Det ska bli intressant att se hur det fungerar men so far so good.

Det jag kan säga hittills är att det bara tog en dag att få in pengarna på kontot och att första avbetalningen gick som planerat.

Portföljen

Just nu så har jag lånat ut 400 kr till ett företag i Estland som vunnit en upphandling och därmed behövde extra kapital för att klara av arbetet under 5 månader.

Räntan är på 14.01% (per år) och jag tog lånet eftersom att jag ansåg det vara värt risken och samtidigt en bra chans att prova på Mintos funktionalitet.

Mintos Internationella p2p-lån

Bild från: 7/8-17

Mintos

Bli medlem du med och se vad du tycker om layouten och utbudet. I skrivande stund så finns det cirka 20 000 lån att välja mellan.

Affiliatelänk till Mintos hemsida


Inlägg

Inlägg om Mintos eller där Mintos nämns.

Sammanfattning V. 36 - Utdelningsaktiernas Avkastning Stiger
Sammanfattning V. 36 – Utdelningsaktiernas Avkastning Stiger
Another weekend another report. Förra veckan så var det stiltje i utvecklingen för portföljens innehav men den här veckan så
Read more.
Rullar på hos Mintos Internationella P2P-lån
Rullar på hos Mintos
Som ni säkerligen har märkt så investerar jag i P2P-lån för att diversifiera min portfölj. Något som alla dock inte
Read more.
Vad är P2P-lån?
Vad är P2P-lån?
Jag skriver en hel del om P2P-lån och har fått en del frågor kring vad det egentligen är. Jag ser
Read more.
Investerar i cannabisaktier
Sammanfattning V. 31 – Investerar i Cannabisaktier
Förra veckan såldes fonderna vilket betyder att jag nu investerar i cannabisaktier som skall ersätta fonderna. Det blir färdigt nästa
Read more.
P2P-lån Lendify & Mintos
Portföljen med P2P-lån hos Lendify samt Mintos
Min portfölj med P2P-lån växer konstant hos Lendify och snart även hos Mintos. Via Lendify har jag nu investerat över
Read more.
Ihållande investeringar
Sammanfattning V. 30 – Fonderna är sålda
Det här får bli ett relativt kort inlägg då jag snart ska iväg på en härlig festival. Under veckan som
Read more.
Jag testar att investera i Internationella P2P-lån
Tidigare har jag investerat i P2P-lån på den svenska marknaden via Lendify. Nu har jag också investerat i internationella P2P-lån via
Read more.