Aurora Cannabis kan ta in 300 miljoner dollar

Det en gång väldigt stora kanadensiska cannabisbolaget Aurora Cannabis kan ta in 300 miljoner dollar. Detta meddelades marknaden i samband med kvartalsrapporten. Sedan dess har man lämnat in en ansökan om att potentiellt resa kapital genom försäljning av nya aktier.

Utspädningen lär inte bli nådig för bolaget och deras vana att alltid trycka nya aktier är precis varför jag undviker att investera i bolaget. Bolagets marknadsvärde är idag runt 1.5 miljarder dollar. Långtifrån vad det varit som mest men sedan dess har man tampats med att ens överleva rent ekonomiskt.

Treårsgrafen för bolaget ser inte något rolig ut och en hel del investerare har tyvärr bränt sig på bolaget. Men man verkar ändå ha fortsatt högt förtroende på marknaden och bolaget tuffar på.

Bild från Avanza.com

Tyvärr så verkar man inte ha lärt sig något av tidigare läxor utan man ser ut att fortsätta trycka upp nya aktier till höger och vänster. Det skapar inte direkt värde för aktieägarna och jag förstår inte hur bolaget inte kan ha blivit försiktigare med den biten.

Men om vi bortser från det en stund och istället kikar på Varför man skall resa kapital så blir det desto mer intressant.

spacer

Aurora Cannabis kan ta in 300 miljoner dollar

Så varför ämnar bolaget att ta in så mycket kapital genom att sälja nya aktier? Jo, man har hintat om att pengarna behövs för att göra entré på den amerikanska marknaden genom förvärv. Det tycker jag låter väldigt intressant men mestadels för att jag är nyfiken på vilket bolag man har siktet inställt på.

Såhär skrev bolaget i samband med att nyheten om att kapitalresningen ser ut att bli av:

”Aurora believes this filing will provide maximum flexibility for the Company to pursue select acquisitions going forward, including within the U.S.,” ”Aurora confirms that its current cash position remains strong at approximately $525 million as of May 13, 2021. Given the strength of Aurora’s current cash position, it is not expected to need to access the ATM Program without an accretive use of proceeds.”

Själva processen för ett kanadensiskt bolag som vill köpa upp ett amerikanskt cannabisbolag är väldigt krånglig. Detta på grund av att cannabis är olagligt på federal nivå i USA. Så Aurora skulle inte kunna köpa ett bolag rakt av, utan istället så skulle man få köpa warranter att hålla tills när, om, USA avkriminaliserar cannabis på federal nivå.

Så på sätt och vis är man lite väl tidigt ute men samtidigt, värderingarna på bolagen lär skjuta i höjden när en avkriminalisering faktiskt sker. Jag har tyvärr ingen info eller några teorier om vilka bolag det skulle kunna vara som Aurora Cannabis vill förvärva i grannlandet.

Det ska dock bli väldigt intressant att se hur det hela artar sig.

Källa / Läs Mer: Marketwatch.com

Tack för att du läste inlägget, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.