GratisPortföljen över 16 000 kr och tankat Bulkers

Det är alltid glädjande när saker och ting går åt rätt håll på börsen. Idag så tog sig GratisPortföljen över 16 000 kr i värde! Detta efter en insättning av cashback-pengar samt uppgång från Vermilion Energy. Förhoppningsvis så fortsätter projektet att tuffa på åt rätt håll.

Cashback-pengarna tog jag ut från bland annat RewardNetwork som är min favoritsida hittills för att tjäna ihop ”gratis”-pengar. Om du undrar över vad cashbacks är för något så läs det här inlägget: Vad är cashback? Vanliga Frågor och Svar.

För pengarna så köptes det alltså mer aktier i bolaget 2020 Bulkers som jag tror kan bli en väldigt fin utdelare i portföljen. Bolaget har månatliga utdelningar och delar ut varierande summor varje månad baserad på resultatet.

Senast betalade man ut 3.1 norska kronor per aktie men i november delade man ut 4.1 norska kronor per aktie. Så utdelningarna går både hit och dit.

Köpet i sig var dock inte särskilt stort utan det blev bara 3 st aktier till. Tanken är att köpa 5 st till totalt i det bolaget innan jag utökar i andra bolag. Efter det köpet så kommer inköpsvärdet i Bulkers att vara cirka 2200 kr.

Så här ser läget i portföljen ut just nu:

GratisPortföljen över 16 000 kr och tankat Bulkers

GratisPortföljen över 16 000 kr

Som du kan se så är det ett bolag som står bakom den största uppgången i portföljen hittills. Det är Vermilion Energy som arbetar med olja och naturgas. Bolaget tog mycket stryk när pandemin började men nu så ser saker och ting allt ljusare ut.

Tanken är att skala av där så småningom men jag är väldigt osäker på när det är dags att göra det. Målet jag har just nu är att inte röra innehavet förrän det når 20 dollar per aktie. Först då så funderar jag på att omfördela en del av kapitalet från Vermilion till andra bolag i portföljen.

I samband med det så kommer jag även att ta in minst 1 till aktie med månatliga utdelningar. Sen så får det nog räcka så ett tag. När portföljen väl består av 6 st bolag så blir nästa mål att dubbla innehavet i varje bolag. Eller åtminstone i bolagen som presterar starkt.

TransAlta Renewables har det tufft sedan nyheter om att det är problem med alla fundamenten i en av deras vindkraftsparker. Kortsiktigt har det gjort att aktiens kurs har sjunkit men på lång sikt kanske det blir ett fint köpläge.

Jag får klura mer på det tills vidare men jag ville passa på att vara glad över att en milstolpe till är uppnådd! Nu kör vi på vidare mot 17 000 kr! Och så fort det kommer in mer cashback-pengar så ska det utökas i 2020 Bulkers.

portföljen över 16 000 kr

Tack för att du läste inlägget ”GratisPortföljen över 16 000 kr och tankat Bulkers”, Läs Fler Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.