Investor Delårsrapport 2017

Så var det dags för bjässen Investor att lämna delårsrapport. Kort och gott så kan man säga att flera innehav i deras portfölj har tyngt resultatet, till exempel Ericsson, Aleris, Mjölnycke och Atlas som inte riktigt har levt upp till förväntningarna.

Investor är ett av innehaven som jag tror kommer att generera kanske inte högst men möjligtvis stabilast avkastning av innehaven i Utdelningsportföljen. Ett så pass stort bolag kan ta sig igenom mycket och att man har presterat så bra under så pass lång tid tycker jag talar för att man vet vad man sysslar med.

Trots det så går det inte alltid som tänkt och den här rapportperioden blev inte någon höjdare kan man väl säga. Ericsson med flera bolag har lämnat dåliga rapporter och det ger även effekt i Investors rapport. Men men, så kan det bli ibland.

Bolagets kurs låg i början på veckan på cirka 400 kr och i skrivande stund så står den på 387,80 kr vilket tyder på att rapporten och resultatet inte blev lika bra som väntat. Med det sagt så är Investor ett riktigt stabilt bolag och kursnedgången kan för många ses som en möjlighet att få handla till rabatt.

För egen del så finns det inga tvivel om saken utan jag kommer att fortsätta med att investera i Investor i många år framöver. Jag tänkte också passa på att presentera utdrag ur rapporten som ni kan läsa nedanför:

Viktiga händelser under andra kvartalet

”Det justerade substansvärdet*, baserat på bedömda marknadsvärden för de större helägda dotterföretagen och partnerägda investeringarna inom Patricia Industries, uppgick till 376.736 Mkr (493 kronor per aktie) per den 30 juni 2017. Inklusive återlagd utdelning motsvarade detta en ökning om 12.600 Mkr, eller 3 procent, under kvartalet.

Inom Patricia Industries uppgick den rapporterade omsättningstillväxten för de större helägda dotterföretagen till 11 procent, varav 0 procent organiskt. 3 Scandinavia distribuerade 1,7 Mdr kronor till Patricia Industries.

Värdeförändringen på Investors investeringar i EQT uppgick till 6 procent i konstant valuta. Nettokassaflödet från EQT uppgick till 745 Mkr.”
Källa: Cision

VD:n har ordet

”Kära medaktieägare,

Under det andra kvartalet ökade vårt justerade substansvärde, baserat på bedömda marknadsvärden för de helägda dotterföretagen och partnerägda investeringarna inom Patricia Industries, med 3 procent. Vår totalavkastning uppgick till 11 procent, medan SIXRX avkastningsindex steg med 4 procent.

Vi har fortsatt att se högre ekonomisk aktivitet i delar av världen, men utvecklingen varierar mellan olika branscher och regioner. Aktiemarknaden har varit fortsatt stark, med stöd av högre ekonomisk tillväxt och låga räntor.

Vi kan dock mycket väl komma att få viss motvind på börsen framöver i form av lägre värderingsmultiplar.”
Källa: Cision


Tack för att du läste ”Investor Delårsrapport 2017”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.