PM för Alfa Laval, Castellum och Investor

Veckan började med tre intressanta pressmeddelanden för Alfa Laval, Castellum och Investor. Två bolag fick rekommendationer att köpas medan det tredje hade lite tråkigare nyheter än så.

Alfa laval råd att köpa

City bytte fot och köprekommenderar nu Alfa Laval med en höjd riktkurs på 240 kr, tidigare riktkurs var 180 kr. I dagsläget så står kursen i 185 kronor. Det är alltid roligt när innehav i portföljen köprekommenderas och det ska bli intressant att se hur Alfa Laval utvecklas härifrån.

I år så har kursen gått från 150 kr till 180 kr och med en ny köprekommendation i ryggen så kanske vi kan se ännu högre siffror än så. Ett stabilt innehav i portföljen med utdelningsaktier.

Källa: Avanza


Castellum bevakas av JP Morgan

I ett PM via Avanza så framkom det också att JP Morgan tar upp bevakning på fastighetsbolaget Castellum. Inte bara det utan samtidigt så meddelar man att man rekommenderar övervikt av bolaget i portföljen.

JPM sätter riktkursen på 152 kronor och i skrivande stund så står kursen i 128 kr. Ett i mina ögon förtroendeingivande och positivt besked. Castellum ingår också i min portfölj med utdelningsaktier.

Riktkursen höjdes sannerligen inte med lika mycket som Alfa Lavals men det bådar ändå väl för vad som komma skall.

Källa: Avanza

Pareto slopar Investor

Vi avslutar med det pressmeddelande som inte var särskilt rolig läsning för delägare i Investor. Det är kapitalförvaltaren Pareto som meddelar att man styvat om i sin svenska modellportfölj.

Två stora bolag i form av Elekta och Investor fick ge plats for Cavotec och Powercell. Samtidigt så får SEB, Sobi, SCA, IPC, Platzer, Victoria Park, Mr Green och Catena Media får fortsatt förtroende.

Vad det betyder i det långa loppet återstår att se men det vore ju givetvis kul om innehavet ansågs vara bra nog för att få fortsatt förtroende.

Källa: Avanza


Läs mer om Utdelningsportföljen


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.