Vilka aktier ska man köpa nu?

En läsare frågade mig igår ”Vilka aktier ska man köpa nu?. Enligt mig så bör du handla på i bolagen du har i din portfölj. Så länge ingenting fundamentalt ändrats det vill säga. Vissa branscher skulle jag dock verkligen inte ens röra med tång just nu.

Istället för att komma med en massa tips på olika bolag som svar på frågan ”Vilka aktier ska man köpa nu?”. Så tänker jag att, det är enklare att svara på vad du Inte skall köpa nu.

Flera branscher är väldigt utsatta för tillfället, framförallt resebranschen. Hotellkedjor och flygbolag är exempel på bolag som jag verkligen inte skulle investera i just nu.

Jag tror inte det är läge att försöka fånga fallande knivar just nu. Anledningen till det är simpel: vi vet inte när Covid är över. Pratet går ju till exempel om en andra våg. Problemet är dock att det kan och lär komma ännu fler vågor än bara två.

Så faran lär inte vara över på ett bra tag och därför känns det oerhört osäkert att placera kapital i sådana investeringar. Restaurangbranschen är också en sektor som jag undviker så gott det går just nu.

Det lockar liksom inte riktigt att investera i vare sig tomma hotell, stillastående flygplan eller tomma restauranger.

Istället så hade jag fortsatt investera månadsvis i bolagen i min portfölj vars fundamenta inte ändrats nämnvärt. Stora investmentbolag så som Investor, Latuor, Bure med flera har återhämtat sig fint sedan raset tidigare i år.

Ett ras som i efterhand visade sig vara ett fint köpläge och möjligtvis en överreaktion på oroligheterna.

www.ihallandeinvest.se spacer

Vilka aktier ska man köpa nu?

Som sagt så är det lättare att säga vad man Inte bör investera i. Men är man riskvillig så kan ju helt klart läkemedelsbranschen vara något att kika på.

Där har flera bolag sett kursen rusa på rykten eller nyheter, oftast har det handlat om Covid och vaccin. Samtidigt så handlar det ju om väldigt många olika läkemedelsbolag. Så chansen att man väljer just det bolag som slår igenom är enligt mig rätt så låg vilket medför hög risk.

Jag tänker snarare som såhär att: vilka branscher gynnas av Covid? Hur har pandemin påverkat samhället? Vi arbetar mera hemifrån, vi rör oss mindre och vi tänker mer på hälsa.

Till exempel så kan jag tänka mig att e-handeln gynnas enormt av Covid, hälsotillskott kan jag också tänka mig att det säljas mer utav nu än innan. Spinner man vidare i sådana tankebanor så hittar man säkerligen flera möjligheter.

Så om du frågar mig ”Vilka aktier ska man köpa nu?”. Då blir mitt svar helt enkelt: Undvik branscher så som resor, restauranger med flera och fokusera på e-handel och liknande sektorer.

Dela gärna med dig av dina tips på sektorer som kan gynnas av Covid-pandemin. Kommentera gärna och dela dina tankar här på bloggen eller på FB!

Tack för att du läste inlägget!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.