Ytterligare utspädning i aktien Aurora Cannabis

En långsiktig investering i aktien Aurora Cannabis har tyvärr inte blivit en bra affär. Värdet fortsätter att urholkas och kursen fortsätter att falla. Bolaget är i skrivande stund värt under 500 miljoner dollar. En bra bit ifrån deras tidigare marknadsvärden på över 13 miljarder dollar.

Aktien föll igår med cirka 9% på börsen efter att en nyhet om mer utspädning kommit. Bolaget har en längre tid kämpat med sin ekonomi för att säkerställa att man överlever.

Med en kassa på bara 270 miljoner dollar så siktar man på att ta in mer kapital. Det ämnar man göra genom att sälja aktier, warranter och liknande till ett värde av cirka 500 miljoner dollar.

Aktieägare i bolaget kan alltså räkna med ytterligare utspädning och lägre kurser framöver. Aktien Aurora Cannabis har verkligen inte levererat på väldigt länge.

Kursen stängde igår på 4 dollar vilket motsvarar en kurs på runt 0.33 dollar innan deras senaste split.

Vad betyder det här för bolagets aktieägare? I princip så lär man räkna med en urholkning av 50% av värdet. Det är en markant värdeminskning och jag kan tänka mig att aktieägare i bolaget lär ha tappat tålamodet eller förtroendet.

Trots aktien Aurora Cannabis minst sagt negativa utveckling så är det fortfarande 10 000 personer som äger aktier i bolaget hos Avanza.

Det förvånar mig verkligen men tyvärr så sitter väl många med aktien som ett sänke i portföljen. Jag hoppas på att få skriva om positivare nyheter kring bolaget men det verkar dröja med det.

spacer

Utspädning inget nytt för aktien Aurora Cannabis

Personligen så har jag svårt att förstå hur ledningen kan sitta kvar efter alla dåliga beslut man har tagit. Man har ju inte hamnat där man är på ren slump även om det finns omständigheter man inte kunnat påverka.

Att investera i bolaget i dagsläget tror jag inte är en bra affär. Detta eftersom att Aurora fortfarande verkar ha en lång väg kvar till lönsamhet.

Plus att även om man investerar i bolaget idag, så lär man få se värdet på sin investering vattnas ur på grund av ytterligare utspädning.

Men det här är inget nytt. Bolaget har mer eller mindre levt på att förstöra värdet för sina aktieägare sedan starten. Detta då man har valt att göra dyra förvärv genom att trycka nya aktier.

Jag tror inte att Aurora har sett det värsta ännu och jag undrar hur lågt deras marknadsvärde kommer att sjunka. Känslan av att följa aktiens utveckling är någon slags av skräckblandad förtjusning.

Å ena sidan är det väldigt tråkigt att se att aktieägare förlorar pengar plus att det får inte direkt sektorn att se bra ut. Samtidigt så är det på något sätt fascinerande att ha följt deras resa.

Man började som underdog för att sedan växa till sig rejält och snabbt, men det höll inte i länge. Luftslottet, om man kan kalla det för det, fick pyspunka och sedan dess har det bara gått utför.

Vi får se vad som händer härnäst, förhoppningsvis så börjar man ordna upp situationen snart. Lyckas man inte med det så kan jag tänka mig att man förverkat i princip allt förtroende för bolaget.

Tidigare inlägg om Aurora Cannabis: Aurora Cannabis belönar ledningen men förlorar miljarder & Aurora Cannabis faller på enorma nedskrivningar

Tack för att du läste inlägget!

Källor: Avanza, Yahoo Finance och Yahoo Finance.

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.