19 oktober, 2020

Aphria

Skapa en passiv inkomst med Utdelningsaktier avanza annonslänkar

Cannabisbolaget Aphria blev snabbt rätt så populära tack vare sin fokus. Bolaget bestämde sig tidigt för att prioritera två saker. Nämligen produktionskostnaden och att vara vinstdrivande.

Till skillnad ifrån andra bolag som Aurora så har Aphria expanderat mer försiktigt. Man har skyndat långsamt och försökt att bygga en redig och stabil grund att stå på.

Resan dit påbörjades år 2013 av Cole Cacciavillani och John Cervini. Bägge arbetade redan med växthus i Leamington, Kanada.

Kanske var det därför som man fick för sig att hoppa på den nya gröna vågen. Oavsett varför så blev det så och man fick snart sällskap av Vic Neufield.

Han anslöt ifrån ett Kanadensiskt vitaminbolag vid namn Jamieson Laboratories. Redan nästa år, alltså 2014, så fick man sin licens för att producera och sälja medicinsk cannabis.

År 2015 så gjorde man sin första större leverans av cannabis. Samma år i april så bestämde man sig för att dubbla storleken på växthuset man använde för produktion.

2017 så siktade man sig på grannlandet USA men satsningen där gick inte alls som tänkt. Istället för möjligheter så blev det byråkratiskt krångel.

Tillslut så gav man upp det helt och hållet och likviderade sina intressen i Liberty Health Sciences. Hade cannabis varit lagligt på federal nivå i USA så hade det inte varit några problem.

Tyvärr så gick det alltså inte men bolaget tuffade på och fortsätter sitt arbete. Precis som bland andra Aurora och Canopy så har Aphria också expanderat på en global nivå.

Dotterbolaget Aphria Deutschland GmbH som exempel år 2019 flera licenser för cannabiskultivering i Tyskland.

spacer

Vinstfokus för Aphria

På sätt och vis så kan man säga att Aphria har gjort det mesta rätt där Aurora gjorde fel. Jag tror att man gjorde helt rätt i att fokusera på att försöka hålla en låg produktionskostnad.

Marknaden blev mättad väldigt fort och bolagens intäkter kunde inte försvara deras värderingar. Konkurrensen kommer förmodligen att bli hårdare.

Då är det oerhört viktigt att bland annat ha så låg produktionskostnad som möjligt. Bolaget har även satsningar i Latinamerika och Jamaica.

spacer

Följ bolaget på bloggen

På sidan investera i cannabis kan du läsa mina inlägg om det här bolaget och sektorn i största allmänhet.

Information om Aphria

  • Grundades: År 2013
  • Börslistningar: TSX, Nasdaq och NYSE.
  • Ticker: APHA
  • Bolagets hemsida: aphria.ca
  • Kursen: Avanza

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.