Nya Bitcoin-bankomater i 5 köpcenter i USA

Bitstop heter företaget som nyligen installerade Bitcoin-bankomater i 5 köpcenter i USA. Innan dess så hade man ställt upp en sådan bankomat på Miami International Airport.

Köpcentren styrs alla av företaget Simon Property Group. Bitcoin-bankomaterna tillåter alltså shoppare att  köpa Bitcoin på plats när man handlar andra saker och prylar.

Förra månaden så ställdes bankomaterna dit och de är spridda över landet. En står i Kalifornien, tre stycken står i Florida och den sista av de fem nya i delstaten Georgia.

Bitstops VD heter Andrew Barnard, han sade följande om nyheten:

”With the strategic timing of this new installation of bitcoin ATMs at Simon Mall locations, customers can conveniently buy bitcoin while doing their Black Friday and Christmas holiday shopping.”

Det skall bli spännande att se resultatet av detta. Jag undrar hur många shoppare som passade på att köpa Bitcoin och om det hjälpte med att sprida uppmärksamhet kring kryptovalutan.

Förhoppningsvis så leder installationen av Bitcoin-bankomaterna till att fler får upp ögonen för BTC och att fler läser på om vad det är.

För att köpa BTC genom Bitstops bankomater så måste man ha ett giltig ID-kort, mobiltelefon och en BTC-plånbok.

Spacer

Bitcoin-bankomater

Hemsidan Coinatmradar spårar och följer hur många bankomater för kryptovalutor som finns världen över. Just nu så finns det just över 6000 stycken listade på sidan.

Bitstop är ett av de 10 bolag som har flest sådana bankomater och man kan endast köpa BTC, inte sälja, genom deras system. Bitstops mål är att innan nästa årets slut ha ställt upp bankomater på över 500 platser.

När pressmeddelandet om dessa 5 installationer släpptes så hade företaget över 130 bankomater uppställda. Så det är ingen liten ökning man siktar på, vilket är bra.

För att om Bitcoin skall börja användas ordentligt så behövs det sådana här lättillgängliga lösningar. Det räcker inte med att säga att tekniken är grym och att BTC kommer revolutionera världen.

Man behöver också se till att användarna enkelt, smidigt och så billigt som möjligt kan få tag på sina BTC. Det vore intressant att se hur många affärer i dessa köpcenter som accepterar betalningar med just Bitcoin.

Kul är det iallafall, tycker jag, att bolag fortsätter satsa på utvecklingen.

Källa / Läs Mer:

Tack för att du läste!

4 thoughts on “Nya Bitcoin-bankomater i 5 köpcenter i USA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.