Bitcoin miners grävde för 1.7 miljarder dollar

Under april månad så genererade Bitcoin miners 1.7 miljarder dollar i intäkter med sitt brytande, grävande eller vad man nu vill kalla det. Blockkedjetekniken bygger på att matematiska formler skall lösas för att hålla kedjan igång. Som belöning för att man lägger datorkraft på det så får man ersättning i form av Bitcoin och avgifter. Personligen så investerar jag i certifikaten hos Avanza så det är intressant att se såhär höga värden.

Dessa Bitcoin samt avgifter uppgick alltså till ett värde av 1.7 miljarder dollar under april månad i år. Det är en liten minskning mot föregående månad då man genererade intäkter på 1.75 miljarder dollar. Men det är fortfarande väldigt mycket pengar!

Detta i samband med att Bitcoin håller på att utmana sin högsta nivå någonsin igen. Priset ligger nu en bit under 60 000 dollar per Bitcoin men många är överens om att det här bara är ett litet steg på vägen.

Här är en graf över månatliga intäkter genererade av Bitcoin miners sedan januari 2017:

Ersättningen för de som håller kedjan levande består alltså av ”nygrävda” Bitcoin som låses upp och läggs till i cirkulationen samt avgifterna som man betalar för att göra en transaktion.

För april månad så bestod cirka 14.5 procent av ersättningen av transaktionsavgifter, det vill säga cirka 247 miljoner dollar av intäkterna.

Totalt så kommer det att finnas maximalt 21 miljarder Bitcoins i cirkulation när alla är upplåsta. Ett fast utbud som förhindrar inflation. Den siffran kommer dock att vara lägre än så eftersom att det tappas bort nycklar till plånböcker och annat som gör att vissa Bitcoin försvinner ur cirkulation.

spacer

Kinesisk dominans bland Bitcoin miners minskar

Det ser också ut som att Kinas dominans bland Bticoin miners är på väg att minska. Detta efter att ha haft en majoritet inom sektorn en väldigt lång tid. Detta sker eftersom att allt fler, framförallt i Nordamerika, har börjat gräva fram nya Bitcoins.

Jag tror att det är en väldigt bra sak att inget land, framförallt inte en diktatur som Kina, enskilt har så mycket makt över Bitcoins blockkedja. Under april månad så skylldes en kraftig sättning i priset på strömavbrott i Kina som fått transaktionspriserna att skjuta i höjden.

Det vore härligt att få läsa ännu mer om deras minskande kraft över Bitcoin framöver, men det återstår ju att se om så blir fallet. Men men, oavsett vad så är kryptovalutorna värda ofantliga summor pengar och omsätter enorma mängder kapital dagligen.

The future is now.

Källa / Läs Mer: Theblockcrypto.com

Tack för att du läste inlägget, Läs Fler Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen
0 0 votes
Article Rating
Följ
Notiser av
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
amazon salt and pepper shakers