BTC Plånbok – Lagra kryptovalutan säkert

Att välja sin BTC Plånbok kan verkar krångligt men det behöver det inte vara. Det finns bland annat två olika företag som tillhandahåller populära och trygga hårdvaruplånböcker.

Deras plånböcker är anpassade och skapade särskilt för digital valuta och anses vara pålitliga vilket gjort dem populära.

Att lagra kryptovaluta på nätet är inte säkert eftersom att sidor ofta blir hackade. Även om du har din valuta på en stor och trygg handelsplats som Binance så kan du aldrig vara säker.

BTC Plånbok

Det finns som sagt främst två val som folk väljer mellan. Dessa är Trezor och Ledger. Det finns en del skillnader att tänka på när du väljer vilken som just du vill ha.

Sparar man kryptovaluta som är värd mer än några tusen så är det helt klart värt att skydda sig ordentligt. Det sista man vill uppleva är att vakna upp och se att allt försvunnit i en hackning.

Bägge plånböckerna är så kallade hårdvaruplånböcker som är en fysisk sak som lagrar kryptovaluta. De ansluts med USB till en dator och är säkrare än att lagra sin kryptovaluta på datorn eller på nätet.

Trezor

Trezor lanserades 2014 och blev därmed världens första hårdvaruplånbok för Bitcoin. Målet var att motverka hackare och att säkra kryptovaluta så att den som köpt Bitcoin inte ska behöva oroa sig över att bli av med det.

Bolaget har ett bra rykte och har varit med länge, deras produkter anses vara säkra och du kan med god sinnesro välja en av deras produkter för att lagra din Bitcoin.

Trezor stödjer också lagring för flera andra olika slags kryptovalutor, bland annat Litecoin, Dash, Zcash, Ethereum och många fler. Så det är ett bra val om du tänker investera i flera olika kryptovalutor. Kolla in på deras hemsida så att du vet exakt vilken kryptovaluta som du kan lagra med deras plånbok.

Ledger

Ledger började i Frankrike och startade också år 2014 men kom igång senare än Trezor. Bolaget grundades av personer med bakgrund inom säkerhet, kryptovaluta och liknande viktiga branscher.

Deras första plånbok släpptes i december 2014. Hittills har deras senaste produkt, Ledger Nano S, sålt över 1 miljon exemplar!

Ledger stödjer också lagring av flera olika valutor som bland annat Ripple, Dash, Ark, Litecoin, Ethereum med flera. Dubbelkolla på deras hemsida så att just den kryptovalutan du vill lagra står med där.

Jämförelse Trezor och Ledger

  • Ledger Nano S stödjer lagring för fler kryptovalutor än vad Trezor gör
  • En Trezor kostar runt 109 dollar
  • En Ledger kostar runt 116 dollar
  • Trezor har en större skärm som gör den enklare att använda.
  • Bägge fungerar med Windows, Linux och MacOS.
  • Ledger Nano S är gjord i starkare material.
  • Trezor är fysiskt större än vad Ledger är.

Vilken bör jag välja?

Det är faktiskt helt och hållet ditt eget val. Sannolikt så kommer du att bli nöjd med vilken du än väljer. Mitt tips är att du surfar in på bägge hemsidorna och ser vilken som just du föredrar- Lycka till!

0 0 votes
Article Rating
Följ
Notiser av
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
äldasta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] För att köpa BTC genom Bitstops bankomater så måste man ha ett giltig ID-kort, mobiltelefon och en BTC-plånbok. […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x