Har Bitcoin äntligen nått sin botten?

Bitcoin har fallit i värde ett bra tag nu men sedan igår så ser det ut att kunna vara ändring på det. Den var ner på under 50 000 kr per Bitcoin men sedan dess så har den gått upp ca 30% och ligger i skrivande stund på ca 63 000 kr.

Den senaste tiden så har jag läst alla möjliga slags spekulationer kring Bitcoins framtid, värde och möjliga undergång.

Det mesta man läser ska man ta med en gigantisk nypa salt. Istället för att sitta och läsa vad folket skriver så ta och sätt in dig i tekniken. Det är mitt bästa tips för att du ska känna dig lugn med din investering.

Förstå vad det är du har köpt och inse varför du har köpt det. Om du äger Bitcoin utan att veta vad Blockchain är eller hur revolutionerande och transparent den teknologin är så föreslår jag verkligen att du läser på om det.

Andreas Antonopoulos är en fantastisk föreläsare som jag har skrivit om tidigare. Han förklarar på ett väldigt bra och enkelt sätt fördelar och risker med Bitcoin.

Tack vare hans videos så har jag fått en mycket bättre och djupare förståelse för hur revolutionerande den här teknologin är. Här kan du hitta hans video ”Introduction to Bitcoin”.

Med det sagt så är det inte säkert att priset kommer att fortsätta öka eller att vi ser en explosiv ökning som tidigare. Marknaden har verkligen skakats om rejält och det är många som har bränt sig.

Det är samtidigt många som får en chans att köpa in sig i något som man tänkt att man missat att gå med i. Prisraset har också genererat oerhört mycket publicitet. All PR är inte bra PR men man kan onekligen säga att Bitcoin nu har blivit ännu mer välkänt.

Det gäller bara att man lyssnar på folk faktiskt vet vad man pratar om istället för domedagsprofeter på Facebook eller t.ex sparekonomen Claes Hemberg som inte hänger med i svängarna nuförtiden.

Har vi nått botten i Bitcoin? Kanske, det ser onekligen lovande ut.

Se övriga inlägg om kryptovaluta här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.