Hur förvarar man Bitcoin?

Intresset för Bitcoin växer och växer men fokusen ligger oftast på hur man köper och säljer. Om man däremot vill spara sina Bitcoin länge så gör man bäst i att förvara sina Bitcoin så säkert som möjligt. Men hur förvarar man Bitcoin?

Visst man kan förvara sina Bitcoin en kortare tid på en exchange som till exempel Coinbase. Det är ju smidigt och enkelt att inte behöva flytta sina Bitcoin, eller övriga kryptovaluta för den delen. Men det är inte säkert för fem öre.

Det händer att exchanges blir hackade på ett eller annat sätt och då har man oftast ingenting kvar. Det kan ju också vara så att någon hackar just ditt konto.

Det absolut säkraste sättet att förvara Bitcoin på är genom att installera ett program på ett USB-minne. Faktum är att man gör bäst i att ha flera olika så att man har backuper utifall att något skulle hända.

Varför ska man ha sina Bitcoin på ett USB-minne? Jo för att då är det inte uppkopplat mot internet vilket gör det jäkligt svårt för en hackare att komma åt det. Hur förvarar man Bitcoin på ett USB-minne? Genom att installera en digital plånbok som till exempel Ledger Wallet.

Köper man inte för några större summor så kanske det inte känns värt besväret men var inte blind för riskerna med att förvara Bitcoin på en exchange. Att vakna upp för att se att ens Bitcoin försvunnit måste vara tufft. Better safe than sorry tycker jag! Fortsätter Bitcoin stiga igen så är ju ens tillgångar värda mer och mer så även om en digital plånbok känns som en stor utgift så är det värt det för att skydda sig.

Ledger Wallet är en av de populäraste och mest pålitliga digitala plånböckerna för dina Bitcoin som du lätt kan använda även om du inte är så tekniskt lagd.

Om någon frågar dig Hur förvarar man Bitcoin? Så är svaret att man bör göra det i en trygg digital plånbok på flera USB-minnen. Du kan även kika in KeepKey om just Ledger Wallet inte tilltalar dig av någon anledning.

Tack för att du läste ”Hur förvarar man Bitcoin?” och framförallt GOD JUL!

Hur förvarar man Bitcoin

1 thoughts on “Hur förvarar man Bitcoin?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.