Riskspridning är bra även inom kryptovalutor

Oavsett vad jag investerar i så försöker jag att sprida mina risker. Man ska inte lägga alla ägg i samma korg. Att ha flera olika investeringar så som utdelningsaktier, P2P-lån, kryptovaluta och flera olika investeringar är smart. Men på marknaden för kryptovaluta fokuserar många endast på Bitcoin.

Tidigare så skrev jag ett inlägg om fem stycken kryptovalutor som jag anser vara värda att bevaka.

Genom att äga flera olika slags kryptovalutor så sprider man också risken för sina investeringar.

Om man jämför med till exempel aktier så är det väldigt få investerare som köper endast en aktie. Man har oftast en portfölj med ett större urval.

Detta är just för att om en går dåligt så finns det möjlighet att de andra går bra. Samt så förlorar man inte alla sina pengar om en går under.

Inom marknaden för kryptovalutor så är Bitcoin helt klart den största giganten. Går den dåligt så skakar marknaden vilket ofta gör att övriga valutor också faller. Men så är inte alltid fallet.

Om man på coinmarket.com idag kollar på vilka som gått upp mest under det senaste dygnet så ser man att bland annat Ripple tuggat på 10% uppåt. Så även om Bitcoin har gått riktigt dåligt och dragit med sig resten av marknaden så hade man där haft vinster om man spridit sina risker.

Plus att vissa kryptovalutor faller mindre än vad Bitcoin gör, andra faller givetvis mer men sprider man riskerna så har man lite hävstång.

Reaktionen på marknaden anser jag endast vara bra, för mig som ser Bitcoin som en långsiktig investering så betyder det att det är köpläge snart. Men först ska jag avvakta och se var den stabiliserar sig.

Det är svårt att fånga fallande knivar och det är lätt att vilja vara med på hela uppgången, som jag förväntar mig kommer snart. Därför så kan det vara smart att avvakta med köpet även om den går upp t.ex  10 eller 20 procent för att slippa köpa in sig innan den faller ytterligare 30%, om den nu gör det.

Jag ser på kryptovaluta som jag ser på aktier, sprid riskerna, läs på ordentligt och ha is i magen om du håller långsiktigt. Lycka till!

Ref-länk till Coinbase som ger bägge parter en bonus

2 thoughts on “Riskspridning är bra även inom kryptovalutor

  • Ja om man är negativ kan man kalla det för riskspridning. Har man en mer positiv inställning kan man kalla det för att sprida möjligheterna istället för riskerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.