Ta ut Bitcoin i pengar

Inlägget innehåller annonslänkar för CoinBase och LocalBitCoin. [Läs Mer]

Ta ut Bitcoin i pengar: Har du samlat på dig en del Bitcoin(BTC) eller annan kryptovaluta? Vill du sälja av dina investeringar och ta ut pengarna till kontot? I det här inlägget får du lära dig om hur du kan göra just det. Det är inte så krångligt som vissa vill få det att verka. 

Hur man köper och skickar Bitcoin

Om du har Bitcoin, eller annan kryptovaluta, som du vill sälja så förmodar jag att du redan har har en plånbok och vet hur man skickar kryptovaluta. Om du inte är helt hundra på det så bör du först läsa Det Här Inlägget.

I det inlägget så får du lära dig exakt hur du köper och skickar dina Bitcoin. Har du redan koll på det så fortsätt vidare nedåt i det här inlägget.

Ta ut Bitcoin i pengar

Du är en säljare och du behöver hitta en köpare. Det finns olika enkla, dyra, snabba, billiga, trygga och osäkra sätt att göra detta på. Ett viktigt tips är att du aldrig skall godta PayPal som betalningsmedel.

Bedragare använder PayPal för att man kan häva köpet i efterhand och få tillbaka pengarna trots att man redan har fått sin kryptovaluta, så undvik PayPal för sådana här transaktioner.

spacer kryptovaluta

CoinBase

En av de mest pålitliga och populära digitala handelsplatserna för köp och sälj av Bitcoin och annan kryptovaluta är CoinBase. Där kan du köpa med ditt vanliga kort och du kan även ta ut pengar till ditt bankkonto. Det är internationella överföringar så det kan ta lite tid. Vissa banker kan även ifrågasätta handel med kryptovalutor.

Allt du behöver göra är att bli medlem på CoinBase, om du inte redan är det. Med Den Här Länken får du en bonus på cirka 100 kr när du har handlat, köpt och eller sålt, för cirka 1000 kr.

När du är medlem eller om du redan var medlem sedan tidigare så loggar du in och trycker på ”Accounts” i menyn. Då kommer du till sidan med alla dina plånböcker som du kan använda på deras hemsida.

Hitta din BTC-wallet, alltså din digitala plånbok för Bitcoin, tryck på ”Receive”. Då får du upp adressen som du skall skicka din kryptovaluta till, om du har den lagrad på någon annan sida än CoinBase. Det här ska man bara göra när det är dags att sälja sin Bitcoin.

När du har fört över till plånboken så trycker du på ”Buy/Sell” i menyn högst upp. Sen trycker du på ”Sell” och säljer din kryptovaluta för EURO. Sedan så påbörjar du överföringen från CoinBase till ditt bankkonto som tar ett par dagar och sen har du pengarna på kontot.

Medlemskapet på hemsidan kostar ingenting.

spacer kryptovaluta

LocalBitCoins

Det här alternativet går snabbare eftersom att man kan sälja sina Bitcoin mot Swish. Då kan man ta ut Bitcoin i pengar snabbare än om man måste vänta på en internationell banköverföring.

Precis som med den andra sidan så blir du först medlem givetvis och sedan så får du tillgång till din digitala plånbok. Du överför först dina Bitcoin dit för att kunna påbörja försäljningen.

När du är redo att genomföra din transaktion så trycker du på Sälj och väljer köparen med bäst pris. Se till att välja någon som har många genomförda transaktioner så att du vet att det är en pålitlig person.

Efter det så får du upp adressen som du skall skicka Bitcoin till och du fyller i vilket nummer du vill få pengarna Swishade till. Det finns många fler betalningsalternativ än Swish för den delen men det är det snabbaste.

Localbitcoins fungerar som en tredjepart som ser till att allting går schysst till. När du får pengarna trycker du att det är klart och köparen får Bitcoins skickade till dig. Smidigt och enkelt.

Medlemskapet på hemsidan kostar ingenting.

www.ihallandeinvest.se spacer

Skatta

Så enkelt är det faktiskt att ta ut Bitcoin i pengar, vissa sidor kräver att man identifierar sig för att undvika att sidan missbrukas. Bägge sidorna som jag skrivit om är pålitliga och har varit med länge.

Kom ihåg att försäljning av värdepapper, investeringar och liknande som genererar vinst eller förlust skall beskattas. Läs på Skatteverket för att se så att du gör rätt.

Surfa in på CoinBase och Localbitcoins för att läs mer!

2.5 8 votes
Article Rating
Följ
Notiser av
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

10 Comments
äldasta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
uno Ågren
uno Ågren
2 mars, 2020 14:47

Hej

Jag har en ”Digital Wallet” som heter BitcoinPrime med en adress btc-prime.io. Jag har bitcoin där man jag undrar om det är en riktig adress eller om det är en fejk? Jag kan logga in och jag ser beloppet. men jag vet inte hur jag går vidare.

Uno Ågren
Uno Ågren
3 mars, 2020 10:43

Har du några tips på hur jag ska gå vidare? Om det skulle fungera så är jag naturligtvis villig att betala för hjälpen. Vad jag kan se så står det en summa på kontot som ändrar sig från dag till dag. Men om det är riktigt eller inte kan jag inte säga.

Uno Ågren
Uno Ågren
3 mars, 2020 14:20

Tack för ditt svar

Derek
Derek
10 mars, 2020 18:47

Hej
Jag är kund hos Swedbank och jag försökte föra över euro från coinbase till mitt bankkonto. Det gick dock inte att lägga till Coinbase som en internationell mottagare på Swedbank, så jag hörde av mig med Swedbanks kundtjänst och deras svar var att dom inte stödjer Krypto. Hur ska jag gå tillväga för att föra över pengar till mitt bankkonto?

Derek
Derek
11 mars, 2020 14:52

Hej.
Vilken bank eller tjänst skulle du rekommendera? Jag har kollat runt lite och Revolut har fångat mitt intresse men måste först undersöka lite innan jag bestämmer mig.

trackback

[…] Inlägg om att sälja Bitcoin […]

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x