Portfölj hos Bondora påbörjad

Jag har länge funderat på att utvärdera Bondora som P2P-plattform. Det har jag nu påbörjat med en liten investering som inledningsvis ska användas för att testa användarvänligheten på plattformen. Blir jag nöjd med den så utökas investeringen så småningom.

Sedan jag lämnade Lendify så har jag hållit mig till Mintos plattform för investeringar i P2P-lån. Jag vill sprida riskerna och möjligheterna över flera plattformar och Bondora kan mycket väl bli nästa plattform.

Ta inte det här som att jag är missnöjd med Mintos plattform utan det här är bara ett sätt att sprida riskerna på.

På sin hemsida så presenterar Bondora statistik för plattformen och det ser, baserat på den, ut att gå bra för företaget och investerarna. Sen så kan ju statistik givetvis vinklas men helhetsbilden ser stabil ut i mina ögon.

Bolaget grundades i Estland men var först ut med en plattform för lån för den nordiska marknaden.

Automatiserat

Har man ett VISA eller Mastercard så kan man sätta upp en automatisk påfyllnad varje månad. Du kan även ställa in så att din portfölj sköter sig själv. På så sätt kan du alltså automatisera hela vägen från att föra över pengar till att pengarna investeras. Smidigt för den som inte har så mycket tid eller ork att lägga på investeringarna.

Andrhandsmarknad & Utbud

Precis som Mintos så har Bondora en andrahandsmarknad. Där kan du köpa upp lån som andra investerar vill sälja av olika anledningar.

I dagsläget så bleknar Bondoras utbud i jämförelse med Mintos eftersom att man endast har lån från Estland, Spanien och Finland. Det skulle absolut inte skada att ta in fler låneaktörer för att öka på utbudet.

Det är gratis att bli medlem så om du är intresserad av att sprida risken inom P2P-lån så kan du ju alltid se om du gillar Bondoras hemsida.


Har du investerat via Bondora? Kommentera gärna och berätta!

2 thoughts on “Portfölj hos Bondora påbörjad

  • Hej. Jag har bara kommit igång med Brocc lite grand. Sätter in månadsvis, men i slutet på maj ska jag också sätta in en större klumpsumma. Jag undrar om du vet hur hög vinstskatten är?
    MVH Seija Juuti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.