Högt köptryck och ny beställning i Stockholm

Det rullar på i god takt för Urbangreen som arbetar med gröna taklösningar i stadsmiljöer. Vid deras förra handelstillfälle så var det högt köptryck och idag meddelade man att bolaget fått ännu en beställning.

Arbetet kommer att utföras åt Skanska för Fabege så man är alltså underleverantör i ett byggprojekt. Byggprojektet är Skandinaviens första nollenergihotell som skall byggas i Arenastaden i Solna.

Urbangreen kommer att arbeta med det projektet under sista kvartalet detta år och ordvärdet ligger på 700 000 kr. Lite lägre än vad det brukar ligga på men fortfarande en god order.

Framförallt med tanke på att Urbangreen ofta får uppföljningsbeställningar. Det verkar vara ett intressant byggprojekt för Urbangreens del.

Man har nämligen tagit fram en unik lösning för att komplettera byggnadens solceller. Hela takets yta på 2500 kvadratmeter skall nyttjas till solpaneler, men det måste även uppfylla kraven för dagvattenhantering

Därför så kommer man att borra 24 stycken hål i taket för att kunna hantera vattnet. Normalt sett hade man löst det med vegetation men så blev det inte i det här fallet.

Urbangreens VD Therese Lundstedt kommenterade projektet i samband med nyheten och sade då bland annat:

Även om vi är experter på gröna tak och dagvattenhantering så vill och kan vi samverka med solpaneler och andra hållbara bygglösningar. Genom att ha en nära dialog med nytänkande byggbolag och fastighetsägare kan vi utvecklas tillsammans med dem och deras projekt. Vår nya produkt Dagvattentaket, som vi bygger på Nationalarenan 3, är ett exempel på detta,”

Hotellet planeras att stå färdigt tidigt år 2021 och blir en del av Nordic Choice Hotels kedja Comfort Hotel.

spacer

Högt köptryck för Urbangreen

Urbangreen är ett onoterat bolag som man kan handla aktier i via en plattform för onoterade bolag. Vid det förra handelstillfället så var det högt köptryck och många som ville bli aktieägare.

Eftersom att kursen har sjunkit väldigt kraftigt sedan första emissionen som gjordes via plattformen så är det få som vill sälja.

Jag själv klev in då vid första tillfället på 35 kr per aktie. Senare så gjordes det en emission till på endast 16 kr per aktie, vilket givetvis inte var särskilt roligt att se.

Då valde jag att inte kliva in med mer kapital och sedan dess så har kursen gått i sidled. Vid förra handelstillfället så ville många in runt 18 kr. Det lär dock bli svårt att komma in där. Många ägare sitter förmodligen i en liknande sits som den jag sitter i.

Urbangreens aktiekurs, bild från Pepins.com

Det är alltid glädjande med nya beställningar och arbetet verkar rulla på bra hos Urbangreen. Den 30:e juni meddelade man att man hade en orderstock på cirka 24 miljoner kronor.

Jag kommer att sitta kvar i båten och invänta betydligt högre kurser innan jag funderar på att sälja. Förhoppningsvis så kommer bolaget att uppvärderas inom en snar framtid till följd av deras goda arbete.

Tack för att du läste inlägget!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.