Uppföljningsorder och Rapport för Urbangreen

Urbangreen är ett intressant bolag som jag har investerat i utanför börsen. Deras aktier är alltså onoterade men handlas på en alternativ plattform. Inriktningen på gröna stadsmiljöer verkar ligga rätt i tiden och bolagets kunder verkar nöjda eftersom att man fått flera uppföljningsbeställningar.

I tisdags så meddelade bolaget att man har fått fortsatt förtroende för ett av sina projekt där man arbetar med NCC. Såhär skrev man bland annat i det pressmeddelande som gick ut om beställningen:

 Urbangreen har fått fortsatt förtroende att bygga gröna lösningar för stadsmiljö på uppdrag av NCC i nästa steg av kvarteret Järva krog. Under det tredje kvartalet 2020 påbörjas arbetet med att bygga en grön innergård med bland annat planteringslådor, stenläggning, spaljéer och år 2021 byggs ett sedum- samt sedummiljötak på ett parkeringshus i kvarteret. Tillsammans uppgår uppdragen till ca 4,4 miljoner kronor.

Visst, 4,4 miljoner kronor är inte alltför mycket men det är i mina ögon ett en styrka i sig att den som håller i projektet är nöjd med deras arbete och vill fortsätta att anlita bolaget.

NCCs huvudkontor ligger i fastigheten där Urbangreen tidigare har byggt gröna taklandskap inom stadsmiljön och man verkar vara nöjda med arbetet som gjorts.

Förhoppningsvis så kommer beställningarna att fortsätta rulla in på både nya och tidigare projekt så att Urbangreen får fler och fler beställningar.

Therese Lundstedt som är VD för Urbangreen uttalade sig om nyheten:

Vi är otroligt stolta över att vi får förnyat förtroende av NCC att bygga gröna lösningar för stadsmiljö i kvarteret Järva krog. Att fortsätta vårt givande samarbete känns både hedrande och roligt. Nöjda kunder och uppdragsgivare är det bästa vi vet,”

Jag kan inte annat än att instämma med hennes ord och hålla tummarna för att arbetet rullar på och fortsätter att gå bra.

spacer cannabis cannabismarknad cannabisektor medicinskcannabis marijuana medicinskmarijuana marijuanasektorn marijuanamarknad

Q2 Rapporten 2020

Urbangreen meddelade idag att man släppt sin icke reviderade kvartalsrapport för andra kvartalet år 2020. Bolaget gör ett för kvartalet positivt resultat vilket är glädjande och försäljningen ser ut att ligga i en hyfsat bra nivå med tidigare kvartal.

Jämför man detta årets första halvår mot förra årets så har försäljningen ökat med 41% och fortsätter bolaget i samma takt så ser jag inga hinder för att försäljningen skulle kunna öka ännu mer.

Viktiga siffror ur rapporten:

  • Försäljning 17,47 MSEK
  • Resultat 3,73 MSEK*
  • Orderstock per 30 juni 24,7 MSEK

Man hade redan innan uppföljningsbeställningen jag skrev om tidigare i det här inlägget en gedigen orderstock att beta igenom och det tycker jag verkar väldigt positivt.

VD:n Therese gav sin syn på bolagets läge i samband med rapporten och det här är ett stycke ur den delen hon skrev:

”Vi kan också konstatera att vår orderstock fortsätter att bestå av många återkommande kunder och uppdrag där vi får fortsatt förtroende att arbeta på nya etapper, vilket är ett bevis på att vårt arbete med att sätta kunderna i centrum och arbeta hårt med kundnöjdheten och att alltid hålla en hög servicegrad gett resultat.

Tack vare flera återkommande kunder så vågar jag lita på att Urbangreen gör ett fortsatt bra jobb och det ska bli spännande att se vad bolaget kan leverera framöver.

Vill du diskutera Crowdfunding och investeringar via alternativa plattformar med andra investerare så föreslår jag att du kikar in i min Facebook-grupp skapad för just det. Varmt välkommen!

Tack för att du läste inlägget!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.