Sammanfattning V. 29 – Sista veckan med fonder?

Under veckan som varit så kom det in en utdelning från Saltängen och jag är rätt så säker på att jag kommer att sälja av fonderna under nästkommande veckan. Jag ska även börja utvärdera flera internationella P2P-aktörer samt en sida som liknar Tessin fast med projekt i Europa.

Yes så fonderna är snart ett minne blott. Att sälja av mina fondinnehav är det enda vettiga eftersom att jag inte har så bra koll på fonder och eftersom att mitt intresse för att lära mig mer om det är svalt. Tredje spiken i kistan är avgifterna som man betalar och som jag hellre behåller själv.

Jag var först inne på att placera om fondpengarna i Utdelningsaktier och det ska jag göra. Men inte på en gång. Först så ska jag nämligen placera pengarna i cannabisaktier och försöka kapitalisera på den kommande legaliseringen i Kanada. Så tidigast fram tills slutet på 2018 kommer jag med all sannolikhet att månadsspara i cannabisaktier.

En utdelning kom in i veckan och det var som sagt från Saltängen, det är alltid härligt med utdelningar och det är roligt att utdelningarna växer sakta men säkert, just nu med betoning på sakta.

Så en del förändringar är på gång men jag vågar tro att det kommer att bli till det bättre och framförallt så tror jag att det kommer att göra bloggen betydligt mer intressant att följa.

Fondportföljen

Fonderna har backat cirka 1% under veckan. Ingen höjdare men det spelar inte så värst stor roll eftersom att jag kommer att sälja av innehaven på måndag. Jag är väldigt nöjd med utvecklingen i nästan alla fonder, förutom SPP Aktiefond USA och DNB Global Indeks. Om en vecka så tar cannabisaktier plats här istället för fonderna.

Såhär ser Fondportföljens innehav ut idag:

Fonder Utveckling Fondportföljen

Såhär såg Fondportföljens innehav ut förra veckan:

Fondportföljen Innehav Fonder Avkastning Tillväxt

P2P-Lån

Det har inte hänt mycket hos Lendify under veckan annat än att ett av mina lån avbröts och jag fick tillbaka pengarna. En låntagare kunde visst inte leva upp till sina åtaganden vilket inte är oväntat eftersom att jag väljer högrisklån.

Det har varit lite trögt att hitta ett nytt lån eftersom att de flesta högrisklånen går åt snabbt men idag så lyckades jag återinvestera pengarna i ett lån med 12,25% ränta i 5 år med riskklass F.

Jag har också börjat kika på fler aktörer inom P2P-branschen och framförallt då internationella aktörer. Jag har inte hunnit föra över några pengarna ännu men det ska jag snart göra för att testa följande tjänster: Bulkestate, doFinance, Mintos och Viainvest.

Jag hoppas att vara igång med det om en vecka eller två.

Utdelningsportföljen

Portföljen med utdelningsaktier har tappat lite under veckan men desto roligare är det att Castellum AB och H&M ser ut att vara på väg mot blåa siffror.

Flera bolag har lämnat rapporter som jag har skrivit om som du kan läsa på sidan. eWork Group bland annat nådde inte upp till analytikernas förväntningar och kursen tappade en del på grund av det.

Utdelningen som kom från Saltängen var på 39,20 kr.

Såhär ser Utdelningsportföljens innehav ut idag:

Utdelningsaktier innehav portfölj

Såhär såg Utdelningsportföljens innehav ut förra veckan:

Utvecklingen för Utdelningsaktierna

Stay tuned

Så en del förändringar är på gång men det kommer förhoppningsvis att bli det till det bättre. Jag ser fram emot att satsa på cannabisaktier istället för fonder och det ska bli intressant att se hur företagen som jobbar med internationella P2P-lån skiljer sig från t.ex. Lendify.

Tack för att du läser, ha en awesome vecka!


Kika in Bulkestate, doFinance, Mintos och Viainvest.


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.