Sammanfattning V. 17 – Ökande Avkastning & Stabila Rapporter

Ökande Avkastning & Stabila Rapporter

Ännu en vecka har gått och med glädje så ser jag en fortsatt ökande avkastning från innehaven i portföljerna. Fonderna har haft en bra vecka och det får givetvis gärna hålla i sig. För aktiernas del så var det dags för flera bolag att släppa sina rapporter för första kvartalet i år. Det blev långt över förväntan och till exempel Latour tog chansen att klättra över 400 kr!

I stort sett alla rapporter har sett riktigt bra ut vilket får mig att känna ett oerhört starkt förtroende över att jag har valt bra bolag. Enda frågetecknet just nu är H&M.

Hos Lendify så bjöds jag på en överraskning under vecka 17. En låntagare hade nämligen besätmt sig för att återbetala nästan hela lånet i förtid. Härligt!

Dividend Sweden

Rapporten kom och levde inte direkt upp till mina eller marknadens förväntningar. Lyckligtvis så var det inte långt ifrån att vara en riktigt bra rapport så att om Bo jobbar på så ska det bli riktigt fint tillslut. I maj så kommer Dividend Sweden också att dela ut ett bolag, Sensec, vilket ska bli väldigt roligt att få ta del av!

Gran Canaria

Här har det regnat förvånansvärt mycket men det verkar klarna upp nu till helgen så det blir nog bra. Jag håller också på att bilda ett EF för bloggen vilket är oerhört spännande!

Fondportföljen

Fonderna knatar som sagt på riktigt fint i nuläget. Stadig uppgång och ökande avkastning visar att saker och ting går åt rätt håll! Swedbank Robur Ny Teknik har nått över 20% igen, härligt! Spiltan Aktiefond Investmentbolag ligger hack i häl och Didner & Gerge Aktiefond följer strax efter på 17,09% respektive 15,83% avkastning. Kom igen DNB Global Indeks, kom igen!

Såhär ser Fondportföljens innehav ut idag:

Fondportföljen Vecka 17 2017

Såhär såg Fondportföljens innehav ut förra veckan:

Fondportföljen

Lendify

När det närmar sig månadsslut så är det dags att blicka mot Lendify igen! Till min överraskning så hade ett lån återbetalat nästan hela beloppet i förtid. Det har hänt en gång tidigare också vilket är väldigt roligt! Nästa vecka blir det till att ingå i ännu ett mikrolån, just nu fanns det inga attraktiva alternativ men det fylls snabbt på.

Lendify

P2P-lån som Lendify erbjuder kan vara ett ypperligt sätt att diversifiera sin portfölj med när det är skakiga tider på börsen. Jag längtar tills att jag har många, många lån på gång så att snöbollseffekten kommer igång ordentligt.

Utdelningsportföljen

Uppgång och rapporter kan sammanfatta vecka 17 rätt så bra känner jag! Med en ständigt ökande avkastning och utdelningar på det så är det förståeligt varför detta är ett så attraktivt sätt att investera på. Men det återstår att se hur det går längre fram när marknaden börjar kärva på riktigt. Just nu så är förutsättningarna för att lyckas rätt så bra känns det som.

Alfa Laval – Lämnade en fin rapport med tanke på att man slog analytikernas förväntningar. 406 istället för 356 mijloner kronor, inte illa!

Bure Equity – Bure redovisade ett resultat efter skatt på 13,5 miljoner kronor samtidigt som resultatet per aktie uppgick till 0:19 kronor.  En klar förbättring mot tidigare negativa resultat!

Castellum – Ett starkt resultat även här! Rapporten summerades väl på detta vis: ”9% tillväxt i förvaltningsresultat och en nettouthyrning på rekordnivå”. F¤ck yeah!

eWork  Group – Portföljens bästa innehav levererade ett resultat efter skatt på 20,8 miljoner kronor för det första kvartalet 2017 (14,9). Resultatet per aktie uppgick till 1:21 kronor (0:87). Riktigt, riktigt fint! eWork rekades även som en av tio köpvärda aktier i maj.

Investor – Det går framåt för giganten och det är härligt att se. Rapporten såg finfin ut med en totalavkastning på 10,8 procent och en substansrabatt på 13,1 procent. Grymt!

SJR in Scandinavia – Ännu en rapport i linje med förväntingar. SJR redovisade för det fjärde kvartalet en omsättning om 90,3 MSEK (88,7), motsvarande en tillväxt om 1,9% jämfört med motsvarande period ifjol.

Såhär ser Utdelningsportföljens innehav ut idag:

Utdelningsportföljen Vecka 17 2017 Avkastning

Såhär såg Utdelningsportföljens innehav ut förra veckan:

Utdelningsportföljen

Summering

Starka rapporter och ökande avkastning gör det riktigt härligt att ta helg nu. Förutom att portföljerna rullar på så går även bloggen framåt.

Tack för att du läser! Hur gick det för dig denna vecka? Ha en awesome helg!

1 thought on “Sammanfattning V. 17 – Ökande Avkastning & Stabila Rapporter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.