8 juli, 2019

GratisPortföljen

Välkommen till GratisPortföljen. Det här är ett projekt jag har där jag investerar pengar jag får in via cashbacks. Pengarna placeras i den här portföljen med fokus på aktier som delar ut månadsvis.

Jag använder bland annat konceptet cashback som du kanske har hört talas om? Du kan läsa en grundlig förklaring om vad det är i mitt blogginlägg: Vad är cashback? Vanliga Frågor och Svar. I den här portföljen jag tagit fram ska jag alltså investera sådana pengar som jag får ihop som jag normalt sett aldrig hade sett till.

Syftet är att göra det så enkelt som möjligt för att kunna inspirera nya till börsen hur enkelt det att kunna investera. Samtidigt så vill jag visa privatpersoner som idag inte sparar hur lite man behöver spara för att komma upp i högre siffror. Det vill säga det här ska förhoppningsvis bli en spark i baken på flera olika sätt.

Var kommer pengarna från?

Inledningsvis så kommer jag att investera pengar som jag får ut från olika sidor som erbjuder cashback. Om det blir tal om andra inkomster som placeras här så uppdaterar jag om det då.

spacer cannabis cannabismarknad cannabisektor medicinskcannabis marijuana medicinskmarijuana marijuanasektorn marijuanamarknad

Vad ska GratisPortföljen investera i?

För att göra det smidigt och enkelt så kommer jag att investera i två olika fonder hos Avanza. Fonderna handlas hos Avanza vilket du kanske kunde listat ut på namnet eftersom att de heter Avanza Zero och Avanza Global.

Jag kommer att investera 50% i vardera fond. Normalt sett så är jag ju väldigt anti fonder på grund av avgifterna, men de här fonderna har ingen eller väldigt låg avgift.

Jag valde Avanza Zero för att den inte har något som helst avgift och för att jag tycker att den ger en bra riskspridning inom Sverige.

För att inte bara investera i Sverige så sätter jag också pengar i Avanza Global för att få spridning ut i världen.

Jag hoppas att det kan bli en enkel och bra mix som kan generera avkastning och inspirera andra till att göra liknande projekt.

Häng med

Häng med på resan genom att följa bloggen på Facebook och Twitter! Du är också varmt välkommen till gruppen på Facebook om Cashback där du kan lära dig hämta dina gratispengar!

Inlägg om GratisportFöljen

Veckorapport V 2 2022 - ATH och ATL samtidigt
Veckorapport V 2 2022 bjuder på väldigt spridda skurar. GratisPortföljen tuffar på och tar ATH på ATH. Portföljen med mina
GratisPortföljen över 16 000 kr och tankat Bulkers
Det är alltid glädjande när saker och ting går åt rätt håll på börsen. Idag så tog sig GratisPortföljen över
Veckorapport V 1 2022 - Spridda skurar
Veckorapport V 1 2022 är alltså årets första veckorapport för bloggen. Man kan utan tvekan konstaterade att det är spridda
Över 15 000 kr i cashback-portföljen
Med dagens uppgång inräknad så är innehaven värda över 15 000 kr i cashback-portföljen. Det är en riktigt härlig milstolpe
Veckorapport V 51 2021 - GratisPortföljen uppåt
Det här blir årets sista veckorapport eftersom att jag inte skriver rapporterna på fredagar. Så nästa helg är det redan
Veckorapport V 50 2021 - Rött överlag
Skakig börs på grund av inflation och ränteförändringar resulterar i en överlag röd vecka för allt förutom P2P-lånen. Jag undrar
Veckorapport V 49 2021 - GratisPortföljen ökar
Det är roligt att se GratisPortföljen tuffa på i fortsatt takt även i Veckorapport V 49 2021. Året lider mot
Veckorapport V 47 2021 - Det blev rött
Ja vilken vecka det blev på börsen. Rätt så turbulent eller vad säger ni? Tyvärr hann jag fylla på i
Nytt bolag i GratisPortföljen: 2020 Bulkers
Jag har i veckan plockat in ett nytt bolag i GratisPortföljen. Valet föll på den norska månadsutdelaren 2020 Bulkers. Bolaget
Veckorapport V 45 2021 - Mixat i GratisPortföljen
Hej vad fort det här året går, snart är vi redan framme i december! Det är skönt att stanna upp
amazon salt and pepper shakers