GratisPortföljen hittills

GratisPortföljen som jag investerar all min återbäring från cashback i har börjat ta form. Än så länge så har jag bara två fonder och två utdelniGratisPortföljen hittillsngsaktier i den men det är kul att vara igång.

Tanken med portföljen är att investera långsiktigt för att skapa en passiv inkomst från pengarna som jag får in från cashback-erbjudanden. Vill du läsa om vad cashback är och hur det fungerar så kika in mitt inlägg: Vad är cashback? Vanliga Frågor och Svar

Aktierna som jag har investerat i hittills är Shaw Communications och Vermilion Energy. Två stycken aktier som delar ut månadsvis vilket gör det lite roligare att investera och hålla intresset uppe.

Såhär ser portföljen ut just nu:

gratisportföljen utdelningsaktier 22 september 2019

Jag har haft tur med Vermilion Energy som jag lyckades köpa precis när den dippade, sedan fyllde jag på och efter oljeattacken mot Saudiarabien så drog den iväg upp igen. I övrigt så har innehaven inte rört sig särskilt mycket.

Övervikten i aktierna beror på att det blir för mycket courtage att köpa små poster. Plus att jag föredrar aktier, så jag kanske helt slopar fonderna längre fram men det är något som jag inte har bestämt mig kring ännu.

Portföljens graf

Här är grafen för portföljens utveckling hittills. Det började med att dippa sedan gick det upp igen och även om det inte spelar någon större roll så här pass tidigt så är det alltid kul med blåa siffror.

gratisportföljen utdelningsaktier 22 september 2019 grafen

Utdelningen

Det har inte hunnit komma in många utdelningar men från innehavet i Vermilion Energy så får jag cirka 10 kr i månaden från utdelningar. Med utdelningarna ifrån Shaw Communications hamnar det runt 15 kr i månaden just nu. Inte särskilt mycket alls men det är en start!

Jag skall återinvestera all utdelning medan portföljen är igång och det ska bli kul att se utdelningarna växa sig större och större, om allting går som det ska!

Det var min första uppdatering kring GratisPortföljen, tack för att du läste! Jag kan starkt rekommendera att du kikar in konceptet cashback om du inte redan har gjort det.

Att investera med och skapa en passiv inkomst från pengar som jag fått “gratis” är ett väldigt roligt projekt! Läs mer om cashback på Facebook!

0 0 votes
Article Rating
Följ
Notiser av
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
äldasta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa Betalar?
23 september, 2019 20:44

Hej!
Superkul att läsa och följa!

Pappa betalar? Bloggen om privatekonomi

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
amazon salt and pepper shakers