GratisPortföljen och Coronakrisen

Då det var ett bra tag sedan jag skrev om detta projekt så är det dags att kika in GratisPortföljen. Portföljen har tagit ordentligt med stryk eftersom att oljepriset har varit så volatilt. Samtidigt så sänkte Vermilion Energy sin utdelning precis innan vilket bidrog till ett kraftigt ras i portföljen. Så vi kikar in GratisPortföljen och Coronakrisen.

GratisPortföljen är mitt projekt där jag investerar pengar ifrån cashbacks.

Från att ha varit 5% på plus så gick värdet på portföljen ner till hela -57% på ett par dagar. Riktigt blodrött och även om den sedan dess har återhämtat sig en del så ser det fortfarande väldigt rött ut. I skrivande stund så ligger portföljens utveckling på -31.16%. Vilket inte direkt är något att hurra för, men det kunde faktiskt ha varit värre.

När Vermilion Energy meddelat att man halverar sin utdelning så rasade kursen kraftigt. Från att ha legat på över 14 dollar så fann den sig nere under 2 dollar. Det fick mig att ta en ordentlig funderare över bolagets vara eller inte vara i portföljen.

Jag kom fram till att jag tänker behålla bolaget och eftersom att kursen rasat så drastiskt samtidigt som utdelningen halverades så dubblade jag på antalet aktier. Jag utökade antalet aktier på 1.81 dollar och sedan dess så har kursen återhämtat sig en aning.

Just nu så ligger Vermilions aktiekurs på 4.48 dollar vilket har hjälpt till att återhämta en del av förlusten. Bolaget är fortfarande den enskilt största minusposten i den lilla portföljen men förhoppningsvis så kan oljepriset återhämta sig och därmed även bolaget.

Eftersom att jag utökat i Vermilion så är det innehavet en alldeles för stor del av helheten och jag kommer därför att sälja av så småningom för att investera i fler bolag.

www.ihallandeinvest.se spacer

GratisPortföljen och Coronakrisen

Såhär ser portföljens utveckling ut för tillfället:

gratisportföljen och coronakrisen

Alltså, ett riktigt stort tapp som inleddes med Vermilions sänkning av utdelningen och som sedan fördjupades av Coronakrisen på börsen. Eftersom att min tanke med denna portfölj är väldigt långsiktig så får innehaven ligga kvar och tugga på.

Tanken är som sagt att Vermilion skall återhämta sig ordentligt så att jag sedan kan sälja av och investera i andra bolag. Nästa köp blir, som tidigare nämnts, bolaget Exchange Income Corp.

Noterbart för GratisPortföljen är att TransAlta Rewnewables har klarat sig relativt bra under krisen vilket såklart har varit roligt att se. Shaw Communications däremot har tagit en hel del stryk och det blir intressant att se hur bolaget levererar fortsättningsvis.

Mina cashback-intäkter har legat på is på sistone då jag har dragit ned mitt spenderande rejält men förhoppningsvis så börjar det rulla på bra igen inom en snar framtid. Förhoppningsvis så har jag tänkt och agerat rätt kring Vermilion. Time will tell!

Tack för att du läste inlägget ”GratisPortföljen och Coronakrisen”!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Läs Mer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.