Nytt köp i GratisPortföljen samt kommande köp

Som jag skrivit om tidigare så var jag lite obeslutsam kring vilket nästa köp skulle bli i GratisPortföljen. Tillslut så blev det så att jag fyllde på i Vermilion Energy. Jag har även kikat in ett par bolag till som jag vill investera i.

Vermilion Energi är ett kanadensiskt energibolag som delar ut månadsvis. Kursen har tagit stryk efter två dåliga rapporter och deras DA ligger på rungande 14%. Totalt ohållbart det vill säga.

Pressade oljepriser har lett till att bolaget tappat intäkter men VD:n är säker på att utdelningen inte kommer att sänkas. Eftersom att jag tänker hålla bolaget långsiktigt så är jag okej med att den stora risken.

Förhoppningsvis så går kursen upp igen och DA:n blir rimligare, det återstår att se hur det går på den fronten.

Såhär ser portföljen ut just nu:

gratisportföljen innehav utdelning varje månad aktieutdelning månadsvis

Månadsvis så genererar portföljen just nu cirka 30 kr i utdelningar så det börjar närma sig 500 kr per år. Allt ifrån pengar som jag fått genom cashbacks. Läs mer om vad det är här: Vad är cashback?

Jag har funderat lite över hur jag skall göra med utdelningarna, det kan bli så att jag börjar fylla på i fonderna för de pengarna. Det känns dock riskabelt att börja investera i Avanza Zero just nu.

Nästa steg för portföljen blir förmodligen att investera i ett nytt bolag. Det kan bli så att jag fyller på i Shaw Communications först men det lutar åt ett köp av ett nytt bolag.

Spacer

Nya bolag

Det finns en del bolag som jag haft ögonen på länge men även ett par som jag precis börjat följa. Jag kommer att fortsätta med att bara köpa aktier som delar ut sin aktieutdelning månadsvis.

Bolagen jag bevakar för köp just nu är följande:

  • EPR Properties
  • Exchange Income Corp
  • Gladstone Investment Corp
  • Horizon Technology Corp
  • Pembina Pipeline
  • STAG Industrial

Det jag är ute efter är bolag som har stabila utdelningar, delar ut månadsvis och är bra positionerade för tillväxt på lång sikt.

På så sätt och vis så blir det lite roligare att bygga ihop en portfölj som delar ut månadsvis eftersom att det händer något i princip hela tiden.

Jag har inte bestämt mig för vilket bolag jag skall köpa ännu men det lutar åt Gladstone (GAIN) eller Exchange (EIF).

Det gör det lite enklare att hålla intresset uppe när det handlar om så små summor som i den här portföljen.

Men vem vet, en vacker dag kanske till och med denna portfölj som är uppbyggt av cashback-pengar genererar någorlunda utdelningar. Det är iallafall målet!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Läs Mer

Tack för att du läste inlägget!

0 0 votes
Article Rating
Följ
Notiser av
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
äldasta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Nytt köp i GratisPortföljen samt kommande köp […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x