Bättre spara lite än inget alls

Många privatpersoner mer eller mindre lurar sig själva en aning när det kommer till sparande. Det är inte ovanligt att höra fraser så som ”Jag kan ändå bara spara så lite så jag avstår”. Men med den inställningen kommer man ju ingen vart, lite sparande är ändå bättre än inget sparande!

Börja spara

Varför är det bättre att spara lite än ingenting alls? Jo för att du kommer ändå tillslut att bygga upp en del kapital. Det kan se riktigt tungt ut från början men försök att åtminstone lägga undan någonting varje månad.

Lägg det på ett konto som du verkligen inte rör. Bara det faktum att du kommer igång kommer säkerligen sporra dig att fortsätta. När du får se att kontot faktiskt växer, om än sakta, så blir det bara roligare och roligare.

Att spara är en jätteviktig sak att göra. Bufferten du bygger upp kommer att vara redo när du så behöver den. Oväntade utgifter kan ju uppstå i livet och då är det skönt att inte hamna efter med räkningar.

Kan du skapa en automatisk överföring till ditt sparkonto så gör det. Lägg det på en dag då du vet att det finns pengar på kontot och försök sedan att inte tänka på det på ett tag.

Låt saker och ting rulla på av sig själva, resultatet kommer förhoppningsvis att överraska dig positivt. När ditt kapital börjar växa så kan du börja fundera på om du ska investera det. Att investera långsiktigt i aktier är något jag tycker alla borde göra.

spacer cannabis cannabismarknad cannabisektor medicinskcannabis marijuana medicinskmarijuana marijuanasektorn marijuanamarknad

Börja investera

Än bättre än att spara är att investera pengarna som du ändå inte skall röra på länge. Man behöver inte vara en finanshaj för att börja köpa ett par aktier eller fonder. Personligen så föredrar jag aktier istället för fonder på grund av dess avgifter.

Medan du sparar ihop till ditt investeringskapital så kan du köpa böcker och läsa in dig i ämnet. Kunskap är viktigt men så är också praktisk erfarenhet. Att spara och investera är bland det bästa man kan göra för sig själv. Även om du tycker att du börjar sent eller börjar med lite så kommer du om ett par år att vara otroligt glad att du faktiskt började.

spacer

Börja redan idag

Så ta klivet redan idag! Skapa ett konto som du sparar på, pengar som du inte rör för annat än att investera långsiktigt. Börja bygga upp din egen finansiella trygghet. Ett par hundralappar i månaden blir ändå en summa tillslut bara du fortsätter varje månad.

Sluta tänk att det är för lite pengar för att spela någon roll, spara lite hellre än ingenting alls. Utmana dig själv av och till, ska du spendera pengar på något som egentligen är onödigt? Öronmärk pengarna till ditt sparande istället.

Kunskap kan du också inhämta överallt på internet utan att betala ett enda öre. Gå med i grupper på Facebook, följ bloggar, läs tidningar och forum för att komma in i det hela. Du kan bland annat hitta förslag på Facebook-grupper i menyn högst upp.

Lycka till med ditt sparande, investerande och njut av att säkra upp din privatekonomi! Trevlig helg för den delen!


Läs om: Hämta 50 kr hos NOWO

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.