Begränsad Coronaviruspåverkan för Oboya

Robert Wu, VD för Oboya Horticulture kunde lugna aktieägarna med informationen om begränsad Coronaviruspåverkan för Oboya. Kursen har ändock fallit och sedan den förra rapporten så har kursen verkligen blivit slaktad.

Jag själv tog en liten chanspost i bolaget när jag läste om deras arbete med att ställa om sig from omsättningstillväxt till lönsamhet. Samtidigt så kom cannabis på tal för bolaget och det hela lät väldigt intressant, vilket det fortfarande gör.

Tyvärr så var rapporten betydligt sämre än väntat och det fick kursen att falla hårt redan innan börsen tog stryk av Coronaviruset. Eftersom att Oboya Horticulture har verksamhet i Kina så väcker det givetvis oroande frågetecken kring deras arbete där.

Enligt Robert Wu så ska det dock inte vara någon större fara. Men det är i dagsläget, vem vet hur det hela artar eller utvecklar sig framöver? Han sade bland annat följande om Coronaviruspåverkan för Oboya:

”Kina är en stor bas för oss, men vi måste titta på de två olika delarna av vår verksamhet i Kina. Den största delen är för export, mer än 95 procent av våra fabriker är för export – vi exporterar till USA, Australien till Holland och hela världen. I denna verksamhet är vi inte alls avsevärt påverkade”

”Det är begränsade transportmöjligheter och regionala begränsningar och vi ser att detta påverkar. Men om vi samtidigt ser till vår omsättning, 40-50 procent är blomrelaterat och 40-60 procent är relaterat till livsmedel – och den delen är ju inte påverkad. Man försöker ju garantera livsmedelsförsörjning under detta kaos”

Jag hoppas att han har rätt och att deras arbete inte påverkas negativt. Det sista bolaget behöver just nu, eller i alla fall vi aktieägare är ännu en dålig rapport som sänker kursen ytterligare.

www.ihallandeinvest.se spacer

Coronaviruspåverkan för Oboya

En sak som jag funderar över kring viruset är att även om deras verksamhet i sig kanske inte påverkas. Så vem vet om arbetarna som skall sköta verksamheten påverkas eller inte?

Rovert Wu hade betryggande ord att komma med under Mangold Insights Investerardag och jag hoppas verkligen att han har rätt. Om bolaget skall återhämta sig nu så krävs det mycket hårt arbete och då vill man inte ha käppar i hjulen.

Vi väntar fortfarande på mer information om en kommande försäljning av en fastighet och om mer information om samriskbolaget med Aureum. Om fastigheten säljs till ett riktigt bra pris eller om avtalet med Aureum blir lukrativt så kan det förhoppningsvis ge kursen ett skutt uppåt igen.

Nivåerna som vi är nere på just nu är väldigt låga bland annat med tanke på att man genomförde en emission på 3,7 kr och nu några månader senare så står kursen i 2 kr. Men vem hade kunnat förutse viruset och dess påverkan på börsen då.

Jag har inte bestämt mig ännu kring om jag skall tanka på med fler aktier här nere på dessa nivåer. Det känns ju oerhört lockande men det är svårt att säga vad som kommer att hända häröver.

Tack för att du läste inlägget ”Coronaviruspåverkan för Oboya”!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Källor / Läs Mer

1 thoughts on “Begränsad Coronaviruspåverkan för Oboya

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.