Bensinpriset, när är det nog? Bensinupproret

Inlägget innehåller annonslänkar till Compricer, Bokus och Fortum. [Läs Mer]

Bensinupproret har tagit sig till Sverige och vi får väl se om det kan leda till något som motsvarar de gula västarna i Frankrike så småningom. Oavsett vad så är det väldigt glädjande att se att folket sätter ned foten för en gångs skull. Bensinpriset kan väl inte möjligtvis fortsätta stiga i den här takten?

Bensinpriset bara ökar och ökar för var år som går trots löften från politiker om att så inte skall ske. Socialdemokraterna har flera gånger brutit detta löfte och jag hoppas att det börjar gå upp för väljarna att man blivit bedragna.

På bilden nedanför kan du se hur bensinpriset har utvecklats sedan 50-talet. Fortsätter det i den här takten så har Sveriges invånare snart inte råd att köra bil och lokaltransporter lär bli betydligt dyrare. Politiker och styrande skyller på klimatet och propsar på Sveriges befolkning mer och mer skatter trots att våra utsläpp är en fis i rymden.

Bensinpriset

Bildkälla: https://teknikensvarld.se/sa-mycket-kostade-bensinen-1950-2018-i-dagens-penningvarde/

Bryt trenden

Sveriges befolkning borde kräva politikerna på svar. Tidigare så skrev jag inlägget Elbrist i Sverige? Kontantlöst samhälle utan el? där jag tog upp det faktum att vi redan idag har ett bristfälligt elnät. Svenskarna måste helt enkelt sätta ned foten.

Vi kan inte låta våra styrande köra landet ner i klaveret längre. Att bensinpriset inte skall stiga till skyarna på grund av deras nöd-beskattning är inte okej. Det är inte heller okej att man i södra Sverige har så dåliga stamnät att tillräckligt med elektricitet inte kan föras nedåt från Norrland.

Bensinpriset vittnar om ett Sverige i förfall. Skatter höjs hela tiden för att försöka dölja det faktum att väldigt många kommuner dras med enorma underskott. Sveriges regering måste stå till svars för mycket mer än bara bensinpriset, men det är en bra början.

En stor eloge till alla som dragit igång Bensinupproret, keep up the good work!

Sänk dina elkostnader

Jämför elpriser med Compricer eller se om du kan sänka elkostnaderna med Fortum.

Tanka billigare

Tanka billigare med OKQ8-kortet tack vare att du får återbäring vid tankning. Kortet har 0 kronor i årsavgift, du får återbäring på det du tankar och handlar hos OKQ8. Kortet medför även kredit från 500 kr upp till 100 000 kr. Plus att du får bonus på Compricer  köp utanför OKQ8 och JUST nu får du 100 kr att tanka för!

Klicka Här För att Läsa Mer om OKQ8-Kortet

2 thoughts on “Bensinpriset, när är det nog? Bensinupproret

  • Våra politiker försvarar de höga bränslepriset med att CO2 utsläppen måste minska, för att förhindra den globala uppvärmningen och jordens undergång.
    Men det har funnits flera istider som hela tiden följts av uppvärmning.
    Varför försvann de sista isresterna från Sverige för 10 000 år sedan?
    Vem var ansvarig för uppvärmningen då ???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.