Bitcoin har gått starkt senaste månaden

Den digitala valutan eller kryptovalutan Bitcoin har gått starkt senaste månaden. Investerade man i BTC för runt en månad sedan så hade man redan sett en värdeökning på över 30%. På bara en vecka är den upp över 10% i skrivande stund.

Vi såg kursen ta ett kliv upp redan när situationen mellan Iran och USA såg ut att eskalera. Efter det så lugnade det ned sig en aning men sedan nyheten om Coronaviruset så har kursen fortsatt uppåt.

Som vanligt vid globala kriser eller farliga situationer som berör många länder så har guld och olja stigit i pris. Nuförtiden så ser även Bitcoin ut att öka när det blir oroligt i världen.

Faktum är att oljan redan har hunnit sjunka ned i pris igen men Bitcoin fortsätter att öka. Det finns ett par andra faktorer som givetvis också spelar in i värdeökningen.

Till exempel så ska Bitcoin gå igenom ännu en ”Halvening” om cirka 101 dagar. I och med det så kommer ersättningen till miners att halveras och därmed även antalet ’nya’ Bitcoin som når marknaden.

Det tenderar att få priset att öka och i samband med att folk investerar inför det plus att Coronaviruset sprider sig så har Bitcoin har gått starkt senaste månaden.

Hade man investerat i Bitcoin för cirka ett år sedan så hade man i dagsläget haft en avkastning på cirka 200%. Så det finns definitivt krut kvar i kryptovalutan och goda möjligheter för investeringar att bära frukt.

bitcoin kurs ett år graf

Så ser 1-årsgrafen för Bitcoin ut just nu på Coinbase. Är man med vid dipparna och handlar på sig då så kan man göra fina trades av och till i kryptovalutan.

Köpa och sälja Bitcoin

Vill man ge sig in i att handla med kryptovalutor så finns det gott om olika sätt att göra detta på. Likaså om man har Bitcoin som man vill sälja och ta ut i pengar så finns det gott om alternativ.

För nybörjare så rekommenderar jag att man använder Coinbase då sidan är lättförståelig och lätt att komma igång med. Jag har även skrivit en steg-för-steg guide om hur man köper Bitcoin där: Hur man Köper och skickar Bitcoin – Steg för Steg.

Om du istället har Bitcoin som du vill sälja och då vill få betalt via t.ex Swish så kan du kika in här: Sälja Bitcoin med Swish – Få pengarna direkt.

Även om man inte tänkt köpa eller sälja precis idag så kan det vara bra att registrera sig redan nu och gå igenom verifieringsprocessen så att man har det klart tills man vill köpa.

Vill du diskutera Bitcoin och andra kryptovalutor på Facebook så kan du kika in Den Här Gruppen.

Trevlig helg!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Läs Mer

Tack för att du läste ”Bitcoin har gått starkt senaste månaden”!

2 thoughts on “Bitcoin har gått starkt senaste månaden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.