Bli delägare i Djurgården Hockey? Nej tack trots möjliga utdelningar

Idag så vaknade jag upp med en brutal baksmälla men tids nog så tog jag mig in på internet och fick läsa en något överraskande nyhet. Nämligen att man nu kan bli delägare i DIF Hockey genom Pepins. Hockeylaget vill alltså göra en nyemission för att stödja sin offensiva satsning mot toppen.

Tillskottet av kapital är tänkt att bistå klubbens offensiva satsning på att förbättra spelartrupperna, i både SHL och SDHL, och för att ta sig tillbaka till toppen snarast möjligt. Det var länge sedan som DIF var på topp och frågan är om man ens tar sig tillbaka dit.

Verksamheten har varit någorlunda stabil på sista tiden och man har faktiskt visat positiva finansiella resultat i tre år. Om det ändå kunde återspegla sig på isen så hade jag nog faktiskt varit lite halvt intresserad av att köpa in mig i DIF.

SM-Guld

Många fans påtalar gärna att DIF har vunnit flest SM-guld i Sveriges historia. Ofta så glömmer man samtidigt bort att nämna att senaste gången man vann var 2001.

Det var samma år som George Bush den yngre blev president i USA och som låtarna Tonårstankar (Lilleman) och Ms. Jackson (Outkast) släpptes, med andra ord så var det ett bra tag sedan!

Coacherna

Att laget misslyckats med att prestera på isen har märkts av på många sätt, bland annat i ledningen av laget eftersom att ändras om en hel del bland coacherna.

 • 2012 Tony Zabel, Tomas Montén, Nichlas Falk, Charles Berglund
 • 2012 Charles Berglund, Tony Zabel, Mats Bäcklin
 • 2012-2013 Tony Zabel, Mats Bäcklin
 • 2013-2014 Tony Zabel, Stefan Nyman
 • 2014 Hans Särkijärvi, Stefan Nyman
 • 2014-2015 Hans Särkijärvi, Tony Zabel, Stefan Nyman
 • 2015-2016 Hans Särkijärvi, Stefan Nyman, Mikael Håkanson
 • 2016 – Robert Ohlsson, Stefan Nyman, Mikael Håkanson

Behöver man ändra om bland coacherna nästan varje år så är det uppenbarligen någonting som inte fungerar. Frågan är om felet ligger högre upp än hos själva coacherna?

Förmånssystem och Utdelningar för delägare i Djurgården Hockey

Det finns ett par, i mina ögon, intressanta saker med nyemissionen som tåls att kika närmre på.

För det första så om man är ett troget fan så kan man passa på att köpa in sig i bolaget får att få ta del av olika förmåner som du kan se här nedanför.

 • 500 kr en aktieägarhalsduk
 • 1.500 kr ovanstående och ett års medlemskap i Djurgårdens IF Hockeyförening
 • 10.000 kr ovanstående och signerad matchtröja
 • 25.000 kr ovanstående och inbjudan till två träffar med laget/ledningen
 • 100.000 kr ovanstående och access till ”Hyllan” vid samtliga matcher
 • 500.000 kr ovanstående och deltagande i en NHL/VM- resa till självkostnadspris med klubbens ledning

För mig som inte ens tittar på hockey så är det helt ointressant men det kan säkert vara en kul grej för ett troget fan.

Utdelningar

Som delägare i Djurgården Hockey får man även möjlighet att ta del av utdelningar. Om DIF lyckas hålla publiksnittet på hemmaplan uppe så kan du belönas tack vare det i upp till 3 år.

2016 så var siffran 6374 vilket var ett tapp från 6925 år 2015. Möjligtvis så kan den här emissionen få upp intresset för DIF igen men det är främst på planen som det måste bli bättre.

2 % utdelning: Publiksnitt på Hovet grundserien 7 000 – 7 499
3 % utdelning: Publiksnitt på Hovet grundserien 7 500 – 7 699
4 % utdelning: Publiksnitt på Hovet grundserien 7 700 – 8 094

Köpa eller inte köpa?

Jag kommer avstå från att bli delägare i Djurgården Hockey just för att jag är tveksam till att deras satsning faktiskt kommer att ge resultat med tanke på svackan man verkar befinna sig i nu. Samtidigt så ställer jag mig tveksam till utvecklingspotentialen rent finansiellt.

Jag har gärna fel om det och önskar er som tecknar aktier i nyemissionen bästa möjliga utveckling samtidigt som jag själv håller mig till fotboll och Manchester United.


Läs vad Fondanalys.se tyckte om möjligheten att bli delägare i DIF Hockey


Trevlig helg!

 

2 thoughts on “Bli delägare i Djurgården Hockey? Nej tack trots möjliga utdelningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.