Börja Månadsspara 2018

Att månadsspara är något av det smartaste du kan göra. Har du en någorlunda stadig inkomst och lite svängrum i din budget så borde du prova ett litet trick och se hur det går för dig. Om du inte redan gör det så föreslår jag verkligen att du borde börja månadsspara. 

Efter att jag läste boken ”Så kan alla svenskar bli miljonärer” så fick jag upp ögonen för hur viktigt det är att börja månadsspara.

Sedan jag började fokusera mer på min ekonomi än att bara spendera så mår jag mycket bättre. Att ha ett sparkapital som man kan använda om det krisar är oerhört skönt för det mentala välmåendet.

Man behöver inte vara rik eller ha en stor inkomst för att börja månadsspara.

Det finns ett trick som jag verkligen rekommenderar att du provar. Prova det hela 2018 och se själv med egna ögon hur ditt sparkapital växer och växer! Långsiktighet är A och O i mina ögon när det kommer till investeringar och privatekonomi.

”Tricket” är väldigt enkelt. Ta 10% av din månadsinkomst och lägg det på ett konto som du inte rör. Det spelar ingen roll om det handlar om 50, 100 500 eller 5000 kr. Gör det bara!

Lägg undan pengarna på det kontot månad efter månad och se hur dina pengar växer och växer. Det skadar absolut inte heller om du även investerar pengarna i något relativt säkert, varför inte bygga en portfölj med Utdelningsaktier?

”Men det blir ju så lite varje månad…” Ja så kan det vara för vissa. Men oavsett hur mycket du sparar så kan jag garantera dig att efter ett, två, fe, eller tio år så kommer det att ha blivit någonting.

10% av månadsinkomsten kan nästan nästan alla lägga undan så länge man drar ned på onödiga utgifter.

Istället för att gå ut och äta varje dag så lägg undan pengarna, prova det i ett år och se själv om du inte tycker att det är värt det! Jag kan bara tala för egen del och jag kan säga att det förändrade mitt liv.

Det kan verka självklart för andra att man ska månadsspara men vissa kommer aldrig igång. Så börja Nu! Ge inte upp! Fortsätt spara och se resultatet med egna ögon! Sitt inte och jämför med andra, det är ditt eget race. Det viktigaste är att du tar första steget och börjar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.