Cannabis inte Piller: Illinois kämpar mot opioidmissbruket

Staten Illinois i USA, där bland annat Chicago ligger, kämpar mot opioidmissbruket. Faktum är att nästan hela USA kämpar mot ett massivt opioidmissbruket. I Illinois så hoppas man att cannabis är svaret på frågan: Hur stoppar vi missbruket?

Just nu så håller delstaten på att lansera ett pilotprogram som helt enkelt går ut på att erbjuda patienter medicinsk cannabis som ett alternativ till opioider. Apotek över hela delstaten håller på att förbereda sig inför pilotprogrammet.

Apoteken förbereder sig bland annat genom att förlänga öppettiderna och genom att anställa ytterligare personal. Allting för att man ska vara redo när ”Opioid Alternative Pilot Program” lanseras skriver The Chicago Tribune.

Pilotprogrammet väntas lanseras i slutet av januari och går som sagt ut på att ”Illinois Department of Public Health’s” har gett godkännande att erbjuda cannabis istället för receptbelagda smärtstillande läkemedel.

Rick Armstrong som är general manager för Mission South Shore medical marijuana dispensary sade att man har förberett sig genom att utöka storleken på parkeringen samt anställd fler så att man är redo. Han sade också:

“We want to be prepared if one patient comes in the door or 100 patients,” “We want to be there, ready to go.”

Den tidigare Guvernören Bruce Rauner skrev på pilotprogrammet i augusti, patienter som ska vara med i det måste ha en av cirka 40 åkommor för att kvalificera sig för programmet, bland åkommorna så finns bland annat cancer och AIDS.

Man måste certifieras av en doktor för att få ta del av programmet, det kostar bara 10$ för patienterna att skriva upp sig för att få vara med. Sedan så måste man besöka en doktor var 90:e dag för att förnya sitt certifikat för programmet.

Övergången väntas inte att bli lätt för patienterna som finner sig i grova eller mindre grova opioidmissbruk. Det krävs utbildning för att det ska gå så bra som möjligt när man byter medicin eller behandling, något som Jennifer Dooley, anställd på Green Thumb Industries som är en tillverkare av medicinsk cannabis, är medveten om.

“You can’t just stop cold turkey, especially transitioning from opioids to cannabis,” Hon säger också att anställda på apoteken skall hjälpa patienterna att sakta men säkert flytta över sig från opioiderna till cannabis.

Välbehövligt pilotprogram

Om det här pilotprogrammet visar goda resultat så finns det hopp för USA. Landet kämpar som sagt mot ett enormt opioidmissbruk som skapats av att läkemedelsbolagen gett patienter starka mediciner mot många olika åkommor. När behandlingen sedan är slut så är patienten beroende av de starka preparaten.

Läkemedelsbolagen verkar snarare vara ute efter att skapa återkommande kunder än att bota patienter, vilket är helt sjukt. Cannabis kan förhoppningsvis bli lösningen för många som fastnat i missbruk på grund av utskriva läkemedel.

Går det bra i Illinois så kommer säkerligen fler delstater att pröva på samma metod, det är jag helt säker på. Jag håller tummarna för att det går bra för patienterna och att pilotprogrammet lyckas. Det vore också toppen om det sätter ytterligare press på den federala regeringen att sluta dalta, att få tummen ur och att äntligen legalisera cannabis.

Det är dags för förändring, det är dags att sluta bestraffa brukare och det är sannerligen dags att ge patienter bästa möjliga vård. Kom igen nu Trump, makten är i dina händer.


Med rabattkoden ”loveisthemessage” får du 15% rabatt på CBD-olja och övriga hampaprodukter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.