Sammanfattning V. 2 – Cannabis Ner Cryptos Upp

Det blev en blodröd avslutning på veckan för cannabisaktierna. Då är det skönt att man sprider sina risker och har en del i kryptovaluta också. Blindtestet som jag genomför har gått riktigt bra, trots att priset på BTC har gått ned så ligger portföljen på plus jämfört med förra veckan.

Överlag så ser det fortsatt bra ut för portföljerna tycker jag. Visst blir man sugen på att paniksälja när en portfölj går ned över 10% på en dag men samtidigt så har den gått upp över 10% på en dag flera gånger.

Lyckas man pricka in toppen och botten så kan man helt klart tjäna en hacka. Många missar tyvärr både toppen och botten och slösar både courtage och potentiell vinst genom att sälja i panik och att köpa i FOMO (fear of missing out).

Jag kör vidare på mitt koncept med att hålla långsiktigt för att använda tiden som hävstång mot resten av marknaden. Som Warren Buffet sade, aktiemarknaden är ett sätt att förflytta pengar från den rastlösa till den tålmodiga.

Med det sagt så kan en iskall day-trader givetvis tjäna mycket mer och framförallt använda gårdagens vinst till att tjäna mer nästa dag. Tyvärr har jag inte nerverna för det.

Cannabisaktierna

Veckan avslutades i ett blodbad men jag håller i aktierna och tänker långsiktigt. Det blir fina köplägen för nya investerare och snart är vi way up high again, no pun intended.

Många pratar om att tåget redan har gått, men med tanke på nyheterna om nya marknader och allt som väntar så skulle jag snarare säga att tåget inte ens är färdigbyggt ännu.

Cannabismarknaden är redan stor och den kommer att bli oerhört mycket större. Bolagen i Kanada har ett försprång och expanderar världen över i förväg.

Från cannabisfabriken i Danmark ända till Sydamerika med många stopp på vägen så finns det så oerhört många och potentiellt stora marknader att sikta in sig på.

Tänk om ett par år när andra länder, delstater och regeringar har sett de positiva effekterna från legaliseringarna. Vem kommer då att kunna ursäkta samma förlegade syn om Sverige har?

Ökade skatteintäkter till skola, sjukvård varvat med fler jobb, lägre belastning på polis, enklare att behandla sjuka istället för att bestraffa plus att man förstör svarta marknader för kriminella gäng. Svårt att säga nej till i mina ögon!

Cannabisportföljen den här veckan

cannabisportföljen

Cannabisportföljen förra veckan

cannabisaktierna i portföljen

Kryptovaluta

Förra veckan så var portföljen med altcoinsen upp +0.01190576 BTC som just då var ca 1666 kr vilket motsvarade en ökning på runt 22%.

Den här veckan ser det ännu bättre ut! Blindtestet är nu upp +0.04588235 BTC som idag är 5310 kr vilket motsvarar en ökning på ca 86%.

Jag har även utökat blindtestet vilket jag skrivit om men jag har inte räknat in de nya coinsen i portföljen ännu. Inte illa pinkat tänker jag då jobbet bakom inte tog lång tid.

Jag funderar på att antingen ta ut vinsten och placera i cannabisaktier eller så säljer jag av en del vinster och omplacerar i fler altcoins. Vi får se hur det blir!

Pepins

Hos Pepins så är en ny handelsperiod öppen! Den öppnade 10:e januari och stänger 15:e januari. Så passa på att hoppa in till Pepins för att se om ni hittar något köpvärt!

P2Plån

Allting rullar på hos Mintos, imorgon skriver jag en sammanfattning om hur läget ser ut och kring hur det har gått!

Utdelningsaktierna

Utdelningsaktierna fortsätter att återhämta sig, det hade ju varit fint om jag hade hållit mig till min plan och månadssparat i utdelningsaktier men just nu så är fokusen som sagt på cannabismarknaden.

Kanske så tar jag ut lite vinst från kryptos för att placera i utdelningsaktier, det är aldrig bra att bara släppa en portfölj på sättet som jag har gjort. Det grämer jag mig över men samtidigt så tar övriga investeringar upp en hel del tid.

H&M till exempel har ju blivit rätt så slaktade och jag har inte orkat hänga med i utvecklingen där. Skärpning Stefan!

Såhär ser portföljens innehav ut idag:

utdelningsportföljen

 Såhär såg portföljens innehav ut förra veckan:

utdelningsportföljens innehav

Relevanta inlägg

Tack för att du läste ”Sammanfattning V. 2 – Cannabis Ner Cryptos Upp”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.