Därför ska du Inte Månadsspara!

Är det verkligen så viktigt att månadsspara som så många påstår? Kan man inte bara strunta i det helt och hållet och köra sitt egna race? Majoriteten förespråkar att man ska månadsspara men i det här inlägget så kikar jag på varför du inte ska månadsspara.

Om du avskyr saker som planering, budgetering och framförhållning så är månadssparande säkerligen ingenting för dig. Ibland vill man bara slippa tänka på saker och ting och vänta på en katastrof innan man tar tag i att ordna sig ett par rediga skyddsnät.

Istället för att månadsspara så kan man leva lön till lön och hoppas att pengarna räcker utan att planera sina utgifter och inkomster. Det blir ju lite som ett datorspel i sig, att se om man har pengar kvar vid slutet av månaden. Men det roliga behöver inte ta slut där utan det finns fler fördelar för dig som väljer att inte månadsspara.

Spännande

Det är helt klart mer spännande att inte månadsspara än att göra det. Att se pengar växa på hög är så tråkigt och får man inte spendera pengarna direkt så gör dom ju ingen nytta.

Att leva otryggt och oförberedd är spännande och eftersom att du inte vet om du kommer att ha råd med alla dina utgifter så blir det lite som ett lotteri. Det är lite som en actionsport a la ”har jag råd med mat i slutet av månaden?”.

Tänk så spännande det måste vara att vänta och se om någon oförväntad utgift kommer att rasera månadens tillgångar.

Gå mot strömmen

Fler och fler börjar inse hur viktigt det är att månadsspara, men vad gör det? Att gå mot strömmen är häftigare och du sticker ut från mängden om du förklarar att du aldrig månadssparar.

Du behöver inte tänka långsiktigt

Mål i livet. Vem behöver det? Lev i nuet och spendera alla pengarna du får in utan att fundera på när du kan komma att behöva pengar i framtiden. Visst kanske du vill köpa hus senare eller något liknande men det blir mer spännande att lösa då än att vara väl förberedd sedan flera år tillbaka.

Du kan jobba tills du dör

Om du inte sparar och eller investerar pengar så slipper du också hoppas på att gå i pension tidigare och liknande saker. Du kan tryggt och säkert veta att du säkerligen kommer att behöva jobba längre än till pensionsåldern med tanke på Sveriges trasiga pensionssystem.

När man är gammal och trött så är det sista man vill ha lugn och ro. Eftersom att du inte månadssparar så behöver du inte oroa dig för hur du ska kunna spendera sin tid, du behöver ju bara gå till jobbet.

Det växer aldrig till sig

Om du inte månadssparar så behöver du inte oroa dig för att bli rik och behöva lista ut vad du ska göra med dina pengar. När du spenderar dina pengar för månaden varje månad så slipper du planera för eventuella överskott. Enkelt!

Sluta månadsspara

Ska vi summera allting som du slipper om du inte månadssparar så borde fördelarna vara övertydliga. Du slipper planera dina utgifter, du slipper skapa en budget, du slipper bli rik, du slipper fundera på saker som avkastning och framförallt du slipper leva med vetskapen om att du är förberedd på oväntade utgifter och händelser.

Om du idag har ett sparkonto så ta ut pengarna och unna dig en massa presenter istället. Sluta tänka långsiktigt, det enda som du får ut av det är en trygg framtid.

Så om vill du leva ett spännande liv som är ohållbart i längden: Sluta månadsspara!

Hjälp en vän

Tagga någon i eller skicka inlägget till någon som du tycker tänker för smart och som du vill ska få upp ögonen för att sluta månadsspara.


Inlägget kan innehålla spår av sarkasm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.