Europa Världens Största Marknad för Cannabis?

Enligt en ny rapport så förutspås Europa att bli världens största marknad för cannabis. Föga förvånande med tanke på att fler och fler länder väljer att börja trappa ned det misslyckade kriget mot droger som Nixon drog igång.

Enligt rapporten som släppts av Prohibition Partners, finansiella rådgivare, så väntas alltså Europa att bli världens största cannabismarknad inom tio år. Man tar i åtanke att många länder fortfarande måste avkriminalisera, legalisera och reglera marknaden.

Att man väntas ha gjort det inom tio år låter lovande men kan det verkligen ske så fort i länder som Sverige? Förhoppningsvis så kan utvecklingen världen över snart smitta av sig på Sverige.

I rapporten så talar man om cannabis som den nya IT-boomen i den mån att industrin som just nu växer fram världen över kommer att driva ekonomier och skapa nya arbetsmöjligheter och got om affärsmöjligheter. Industrin kommer också att påverka många sociala frågor men ännu viktigare även hälsofrågor.

28 olika länder förutspås vara extra viktiga marknader för såväl medicinsk cannabis som cannabis för rekreationsbruk.

Det är onekligen härligt att vara med i tillväxtfasen på en helt ny global industri som kommer att bli lukrativ.

Siffror ur rapporten

Hittills under 2018 så har hela sex stycken länder i Europa meddelat att man ska legalisera medicinsk cannabis. Över 150 miljoner euro har investerats i Europas nya cannabisindustri.

22 länder i Europa har någon sorts laglig medicinsk cannabis medan 12 länder har avkriminaliserat personligt bruk och rekreationsbruk.

Eftersom att Europa totalt har över 742 miljoner invånare med en kombinerad GDP på 15.3 triljoner euro, siffror från 2017, så finns det gott om kunder och pengar i regionen.

Rapporten påpekar också att just nu så är marknaden för rekreationsbruk av cannabis värderat till över 30 miljarder euro och år 2028 så väntas den vara värderad till över 60 miljarder euro. Marknaden för medicinsk cannabis väntas år 2028 uppgå till över 55 miljarder euro förutsagt att alla länder i regionen har legaliserat såväl medicinskt som rekreationsbruk av cannabis senast år 2023.

Stora summor och stora möjligheter för företagen som ger sig in i leken. Flera Kanadensiska företag är redan aktiva inom Europa och vi fler se en tillökning allt eftersom. Potentialen världen över är enorm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.