Fått min första ränta hos Savelend

Tiden flyter på och så även investeringarna. Jag har ju som bekant börjat investera månadsvis i P2P-Lån igen. Nu har jag fått min första första ränta hos Savelend. Räntan kommer att ligga kar på kontot och återinvesteras i nya lån.

Det är alltid roligt att komma igång så att man ser att saker och ting rör på sig. Givetvis så går det inte att dra några djupare slutsatser av ett bar amorteringar, men det är kul att vara igång.

Hela 37 öre i ränta har trillat in hittills, så det kanske inte är dags att sluta heltidsjobbet riktigt ännu. Men det är endast ett startskott.

Målet är att investera i P2P-Lån via Savelend i många år framöver. Avkastningen kommer att återinvesteras för att nyttja ränta-på-ränta effekten.

Planen är således att ha ett aktivt månadssparande igång som får sköta sig självt så mycket som möjligt. Investeringshorisonten är på minst fem till tio år.

Dock så kan det ju dyka upp andra plattformar och aktörer under den tiden som också kommer att utvärderas.

Med det sagt så är jag helnöjd med Savelend än så länge, så det måste vara en riktigt bra utmanare om jag ens ska fundera på att byta.

Så det är ett roligt startskott att ha fått min första ränta hos Savelend, men jag är hungrig på mer och mer ska det bli!

spacer

Min första ränta hos Savelend

Den förväntade avkastningen ligger på runt 9-10% innan skatt. Lyckas jag ligga på den nivån så bör detta bli ett bra alternativ till börsen.

Skulle avkastningen sjunka lägre så skulle jag säga att rewarden är för liten gentemot risken. Men än så länge så ser det bra ut och jag håller tummarna för att det fortsätter på samma spår.

Jag är glad att vi har Savelend som ett alternativ i Sverige eftersom att jag annars förmodligen fått nöja mig med Lendify.

Men på deras plattform kan man inte direkt ställa in särskilt mycket alls för sitt automatiska sparande. Så det är skönt att kunna välja Savelend istället.

Tack för att du läste inlägget, läs Fler Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.