Fyra investeringstips för att få pengarna att växa

Med hjälp av Börsfakta

Aktier eller fonder eller varför inte investera i konst eller fastigheter? Det finns många sätt som du kan investera dina pengar.

Har du nyligen fått ett ekonomiskt tillskott i form av ett arv, en bostadsförsäljning eller en lottovinst? Kanske har du bara efter flitigt sparande nu en större summa pengar på ditt sparkonto som du vill investera för att den ska fortsätta växa?

Då finns det en hel del att göra och i den här artikeln går vi igenom fyra tips på investeringar som du som privatperson kan börja med.

Aktier och fonder

Att spara i aktier och/eller fonder är den vanligaste investeringen bland privatpersoner. Fonder anses vara ett av de säkraste sätten att spara långsiktigt. På borsfakta.se kan du som vill läsa mer om fonder och aktier scrolla runt bland artiklar, listor och tips. På aktie- och fondsajten Buffert.se hittar du också nyttig information och bland annat de bästa utdelningsaktierna enligt Buffert.

Köpa, renovera och sälja fastigheter

Att köpa renoveringsobjekt för billiga prislappar och därefter rusta upp har blivit en allt vanligare procedur för händiga sparare. Investeringen går ut på att man genomför renoveringar och fräschar upp bostaden till den grad att den får ett betydligt högre värde, varpå man säljer den med vinst.

Många väljer att fortsätta med ett nytt renoveringsobjekt efter en lyckad affär och på så sätt kan pengarna fortsätta att öka i värde. Metoden kräver dock att den som ger sig in i det är händig och har en buffert redan vid start.

Investera i konst

Att investera i värdefull konst är kanske inte det första som slår dig när du tänker på att investera dina pengar. Men faktum är att konst och antikviteter är en klassisk investering som ju alltid ökar i värde i takt med tiden.

Att investera i konst kräver dock att du gör din research och det skadar inte om du redan har ett intresse för prylar och antikviteter. När du väl har god kunskap kan du göra riktiga fynd på både loppisar och auktioner. Precis som vid andra investeringsmetoder kan det vara en god idé att inte lägga alla pengar på en pryl, utan att sprida investeringarna.

Investera i vin

Vin, cognac eller whiskey är klassiska alkoholhaltiga drycker som kan öka i värde med tiden. Eftertraktade årgångsviner i begränsad upplaga kan vara riktigt attraktiva, men för att du ska börja se pengarna växa krävs det att du har god kunskap.

Har du ett stort vinintresse? Då kan det här alternativet vara kul att prova på samtidigt som du får ägna tid åt just vad du tycker är roligt. Den här typen av investeringar är ofta långsiktiga och det kan ta tid innan pengarna växer rejält. Men, då kan det verkligen vara värt det.

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen