Har börjat sälja av mina utdelningsaktier

Som jag nämnde att jag funderade på att göra i förra veckorapporten så har jag nu börjat sälja av mina utdelningsaktier. Det gör jag av flera anledningar. Jag gör det dock inte för att ta hem vinster. Sverige ser skakigt ut just nu tycker jag, visst kan bolagen fortfarande leverera men jag undrar hur länge det kommer att hålla.

Så varför har jag valt att sälja av mina utdelningsaktier? Planen med bloggen har ju varit att presentera långsiktiga och kontinuerliga investeringar. Det grundtänket har jag nu gått bort ifrån en bit men det är endast temporärt.

Jag tror fortfarande på potentialen i en utdelningsmaskin. Däremot så ser jag nu en möjlighet att få ihop mer kapital att börja bygga maskinen med än vad jag hade tidigare.

Jo så dels så är jag ju och reser i Thailand, det behöver jag pengar till att göra och en del av pengarna från utdelningsaktierna kommer att gå in i resekassan. Inga konstigheter med det, men trist att behöva sälja på grund av det.

Dels så tror jag även att ekonomin i Sverige inte kommer att må så bra under 2018. Det är skakigt i fastighetsbranschen och fram till valet så blir det säkerligen stökigt i Sverige på flera håll och kanter. Jag menar inte att leka domedagsprofet eller något men det är den känslan jag har.

Jag menar, om Dan Eliasson kan få en ny topposition istället för att få sparken eller något ännu värre så är det något allvarligt fel på vårat samhälle eller åtminstone personer som sitter och styr.

Sist men inte minst så är jag sugen på att pynta in ännu mer i cannabisaktier inför legaliseringen. Vi ser just nu en massiv korrektion på marknaden och det är fina köplägen på flera håll. Det är givetvis tråkigt för nya investerare som fått hårda smällar och folk skriker ”Bubblan spricker!” utan att ha läst på ordentligt.

Det här är en marknad i tillväxtfas, investera långsiktigt och var beredd på större korrektioner längs vägen mot målet. Jag har sagt det hela tiden, jag tänker hålla i mina aktier i minst ett till två år.

Nya marknader öppnar sig världen över, inte minst på flera håll i USA utan även i Italien, möjligtvis Grekland och ännu fler. Tysklands marknad för medicinsk cannabis är enormt stor, dubbelt så stor som Kalifornien. (Källa: Technical420).

Varva det med Uruguay, Israel, Norge, Danmark och fler kommande marknader så bör man förstå att det här är bara början på något väldigt stort. När forskningen kommer igång på riktigt när stigmat har lagt sig så kommer vi säkerligen att se flera läkemedelsbolag som kapitaliserar enormt mycket på den här marknaden tack vare nya och bättre mediciner.

För mig så är det en no-brainer, cannabis är här för att stanna. Tittar man på domino-effekten i USA där delstat efter delstat nu legaliserar rekreationsbruk eller medicinskt bruk av cannabis, för att A) Få del av skatteintäkterna B) Förbättra folkhälsan C) Skära av kriminella gängs inkomstkällor, så är det solklart tycker jag.

Fler och fler länder kommer att följa efter antingen på regeringarnas bevåg eller tack vare att folk kräver det. Till och med Thailands utskott för droger har lagt fram ett förslag om medicinsk cannabis. Att ett land i Asien gör det är oerhört stort. (Källa: Khaosodenglish).

Så därför har jag valt att sälja av mina utdelningsaktier. Det är som sagt endast temporärt och en vacker dag så öppnar jag en ny utdelningsportfölj. Jag hoppas att du fortfarande finner bloggen intressant och att du hänger med på resan i Kanada och övriga världen!

Tack för att du läser och lycka till med dina investeringar! Sist men inte minst, trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.