Illinois cannabisförsäljning slår rekord, igen!

Som rubriken lyder så går Illinois cannabisförsäljning som tåget och har slagit nya rekord. Men inte bara det, utan skatteintäkterna från försäljningen av cannabis har nu överstigit skatteintäkterna från alkoholförsäljning. Det verkar med andra ord gå väldigt bra för delstaten på den fronten.

Jag tycker alltid att sådana här rubriker är väldigt glädjande för det visar vilket skifte som är på gång i ett så pass viktigt land som USA. Det råder ingen tvekan om att många länder väntar på att USA skall avkriminalisera eller legalisera cannabis innan de själva gör samma sak.

Så för varje sådan här nyhet som publiceras, så känns det som om att vi är ett steg närmre att faktiskt få se en federal avkriminalisering i USA. Jag är också rätt så säker på att steget från en avkriminalisering till en legalisering inte kommer att vara särskilt långt eller ta jättelång tid.

Men det kan ju också vara ren förhoppning från min sida som tar över, vi får helt enkelt vänta och se. Positivt är det helt klart för delstaten och dess invånare, skattepengarna från Illinois cannabisförsäljning behövs verkligen, framförallt i pandemitider som dessa.

Delstaten legaliserade cannabis för rekreationsbruk 1:a januari år 2020. Då tog en helt ny industri och marknad form och den har växt till sig rejält sedan dess. Illinois har över 12 miljoner invånare så jag tycker att det är en intressant stat att se på för att kunna dagdrömma om hur en legalisering i Sverige skulle kunna te sig.

Detta eftersom att Sverige har nästan lika många invånare som Illinois. Delstaten var den elfte staten i USA att legalisera cannabis för rekreationsbruk.

spacer

Illinois cannabisförsäljning inbringar viktiga skattepengar

År 2020 så såldes det i USA cannabis och cannabisprodukter för 17.5 miljarder dollar. 17.5 miljarder dollar. Det är hiskeligt mycket pengar. Det var en ökning med hela 46% jämfört med året innan, en minst sagt blomstrande industri. Hehe.

De första sex månaderna efter delstatens legalisering så inbringade cannabisprodukter 52 miljoner dollar i rena skattepengar. Välbehövliga pengar mitt i en pandemi.

Försäljningen och således även skatteintäkterna fortsätter att öka rejält. Delstaten ser ut att nå upp till 1 miljard rollar i cannabisförsäljningar för det här året. Todd Maisch som har titeln ”president and CEO of the Illinois Chamber of Commerce” sade följande om den möjligheten:

“I think we’re going to blow past the billion dollars based on the experience in smaller states,”

1 miljard dollar i försäljning i en endaste delstat, som på tal om det är USA:s 5:e största delstat. New York, Florida, Texas och Kalifornien har alla fler invånare med den sistnämnda på topp med sina cirka 40 miljoner invånare.

Och då är cannabis som sagt inte ens lagligt på federal nivå ännu, så det bör finnas gott om utrymme för försäljningen att växa ännu mer över hela landet.

Det tycker jag låter väldigt lovande och intressant för vad som komma skall.

spacer

Cannabis inbringade mer skattepengar än alkohol

En annan rolig och väldigt viktig sak att ta upp är att under det här årets tre första månader så inbringade cannabisförsäljning mer skattepengar än vad delstaten fick in från sin alkoholförsäljning. Kan vi ana ett maktskiften på gång även där och är det här något som kommer att hålla i sig?

Jag tror det, men det återstår att se om jag har rätt eller fel. Det var åtminstone första gången i delstaten som cannabis drog in mer skattepengar än vad alkohol gjorde och förhoppningsvis så betyder det att fler och fler börjat att fasa ur den destruktiva drogen alkohol ur sina liv.

Förhoppningsvis så får vi se en liknande trend över hela landet följt av resten utav världen. Alkohol orsakar ju enorma problem i samhällen genom att bidra till ökade antal våldsbrott, sexualbrott och annat som man gärna hade sluppit.

Skatteintäkterna från cannabis för årets tre första månader uppgick till 86.5 miljoner dollar medan skatteintäkterna från alkoholförsäljningen uppgick till 72.2 miljoner dollar. Det blir spännande att se hur det ser ut nästa kvartal!

Källa / Läs Mer: Benzinga.com

Tack för att du läste inlägget ”Illinois cannabisförsäljning”, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.