Väljer Att Investera i Pepins Nyemission

Jag har tidigare nämnt att man just nu kan bli delägare Pepins, crowdfundingplattformen som jag hittills har investerat i genom två gånger. Jag är väldigt nöjd med deras tjänster och service hittills men vill också påpeka att jag inte har varit kund där särskilt länge. Jag är såpass nöjd att jag väljer att investera i Pepins nyemission.

Man genomför två stycken emissioner, en för institutionella investerare och en för allmänheten. Totalt så tillför nyemissionen, om den fulltecknas, 100 miljoner kronor till Pepins.

Med en intressant affärsmodell, ett ökande intresse och fler kunniga medarbetare så har man placerat sig bra för att roffa åt sig en stor bit av sektorn för crowdfundinginvestments.

Det är inte heller helt fel att man blir delägare sida vid sida med Investment AB Spiltan som äger 15% av bolaget om man väljer att investera i Pepins nyemission.

Affärsmodellen

Något som sticker ut i affärsmodellen är teckningsoptionerna i bolagen som använder Pepins plattform. Det är ett oerhört bra sätt för Pepins att få in pengar på. Ju bättre man genomför sitt jobb desto mer får man även betalt senare om det skulle gå bra för bolagen som använder plattformen.

Genomförs många emissioner och delägarspridningar så kan Pepins om ett par år ha byggt upp en väldigt spännande portfölj bara genom teckningsoptionerna. Inte helt fel att få ta ta del av det genom att investera i Pepins nyemission.

I övrigt så ser det bra ut men möjligtvis bör man erbjuda större investerare lägre courtageavgifter för att bättre konkurrera med andra plattformar.

Nyemissionen

Kapitalet som kommer in tack vare emissionen kommer att gå till flera saker, bland annat att:

  • Fortsätta utveckla bolaget från grund till toppen
  • Utveckla tekniken bakom plattformen
  • Öka delägarkraften i bolaget
  • Skapa Pepins Lab, en affärsutvecklingsenhet.
  • Marknadsföra sig mer och bättre
  • Möjligheten att genomföra större transaktioner
  • Utöka sina tillstånd hos Finansinspektionen
  • Möjliggöra investeringar för internationella investerare

Mycket intressant på gång ser det ut som, att internationella investerare vill ge sig in i leken är något som jag absolut vill höra mer om.

Finansiell Översikt

Pepins finansiella rapporter

Intäkterna ökar stadigt men resultat släpar efter. Det svåra med tillväxtbolag är ju oftast att expansionsfasen kostar mycket pengar och att man kan få vänta ett tag på att få se positiva räkenskaper.

I FrilansFinans så kändes det finansiella lite starkare än i Pepins case men jag tror på bolaget och är väldigt nöjd med deras tjänster. Det The rest is up to them!

Risker

Man ska aldrig blunda för riskerna och framförallt inte när man investerar i onoterade tillväxtbolag. Det finns flera och stora risker för Pepins, bland annat att man blir utkonkurrerade, att man inte får in tillräckligt intressanta bolag, att bolagen man får inte presterar, att intresset från investerare svalnar och mer.

Det gäller också att man framöver börjar generera vinst också och inte bara omsättning. Men det är ju ett tillväxtbolag och expansion kostar pengar. Det gäller att man tar vara på pengarna och spelar sina kort rätt.

Slutord

Jag väljer som sagt att investera i Pepins nyemission eftersom att jag är nöjd med deras tjänster och för att jag tror att bolaget kan ta vara på sin potential.

Jag köper inte mer än 110 aktier till en kostnad av ca 2000 kr även om jag önskar att sparbössan hade utrymme till det.

Det blir alltså en liten post i bolaget men det är bättre än ingenting och det ska bli oerhört roligt att bli delägare i plattformen som jag själv redan använder.

Vad tycker Du om möjligheten att investera i Pepins Nyemission?

2 thoughts on “Väljer Att Investera i Pepins Nyemission

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.