Investerat i Taku-Taku via Pepins

Som jag nämnt tidigare så har jag valt att investera i Taku-Taku:s nyemission via Pepins. Pepins är en plattform för handel med onoterade bolag. Fokusen ligger på ”the power of many”, delägarkraften, som jag tror passar Taku-Taku helt perfekt.

Vegansk kost ligger helt rätt i tiden med tanke på hälsotrenderna i samhället, delägarkraften passar perfekt för en restaurangkedja då aktieägare hellre går och äter där än hos konkurrenter, bolaget är relativt lågt värderat inför nyemissionen, man har fått bra recensioner samt priser och nomineringar för sin mat.

Det är mer eller mindre anledningarna till att jag har valt att investera i Taku-Taku:s nyemission via Pepins plattform.

Det ska bli oerhört spännande att följa bolagets resa. Om Sverige får smak för den veganska kosten så kan man på sätt och vis leda en stor marknad och ett land mot hälsosammare snabbmat.

Det blir till att lägga aktierna i skrivsbordslådan ett tag då handeln preliminärt inleds 2019. Därefter avses aktien handlas kvartalsvis.

Maten lagas i ett centralkök och skickas sedan till restaurangerna där man tillagar maten snabbt. På det sättet så kan man servera slow cooked food på 45 sekunder.

Det faktum att man maten tillagas i ett centralkök betyder inte bara snabb servering utan det möjliggör även för billigare expansion, lägre bemanningsbehov samt flexiblare krav på lokaler.

Man har jobbat med catering i sex år men valde under 2017 att starta kedjan med totalt 3 butiker. I dagsläget så hyr man in sig hos andra aktörer för att ta vara på deras lokaler. Pengarna från nyemissionen kommer delvis satsas på att expandera verksamheten genom att etablera flera enheter i egna lokaler.

Jag ser stora möjligheter men Taku-Taku som står nästan helt utan konkurrenter på den svenska marknaden. Därför så valde jag att igår investera i Taku-Taku via Pepins. Bli medlem hos Pepins du också, det är givetvis kostnadsfritt, för att läsa mer om investeringsmöjligheten!

2 thoughts on “Investerat i Taku-Taku via Pepins

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.