Jag testar att investera i Internationella P2P-lån

Tidigare har jag investerat i P2P-lån på den svenska marknaden via Lendify. Nu har jag också investerat i internationella P2P-lån via en annan aktör för att prova deras tjänster och för att utvärdera möjligheterna där.

Företaget som jag har investerat i internationella P2P-lån via heter Mintos och har ett väldigt brett utbud av lån att välja mellan.

VIll du ha den högsta möjliga avkastningen så har du möjligheten att få upp till 17 % ränta. Dock så är det genom SMS-lån i Georgien så det känns lite sådär.

Något som känns betydligt säkrare är att låna ut till företag som behöver kapital av olika anledningar.

Visst känns det lite halvt osäkert att låna ut till bolag etablerade i allt från Lettland till Österrike men jag tänker ge det hela en chans för att se hur det fungerar.

Du kan alltså via Mintos låna ut till både privatpersoner och företag vilket gör att urvalet är betydligt större. Det plus det faktum att du kan låna ut till nästan alla länder i Europa gör att du har ett väldigt brett sortiment av lån att välja mellan.

Jag förde igår över pengar till Mintos och det tog bara en dag innan pengarna syntes på mitt konto.

Min portfölj hos Mintos

Jag har hittills bara hunnit välja ett lån att investera i och det blev i ett lån till ett företag i Estland. Det är ett byggföretag som har vunnit en upphandling från regeringen och som behöver ta in kapital för att kunna klara den extra arbetsbördan.

Lånet är rätt så kort, löptiden är endast 5 månader och jag valde just det här lånet dels för att det låter någorlunda safe samtidigt som löptiden är kort vilket borde betyda att jag kan utvärdera tjänsten rätt så snart.

Lånet väntar fortfarande på att bli 100% finansierat så jag får återkomma när jag har mer siffror att visa upp.

Än så länge så är det iallafall i rullning och snart är jag förhoppningsvis investerad i mitt första internationella P2P-lån.

Jag testar att investera i Internationella P2P-lån

Jag återkommer snart med ett nytt inlägg om hur det går på Mintos och det är inte alls omöjligt att jag letar upp ett till lån att testa på. Jag tycker att det är ett intressant sätt att diversifiera portföljen på och eftersom att det har gått bra hos Lendify så har jag en del förhoppningar även på Mintos.

Om du precis som jag tycker att internationella P2P-lån låter som något intressant att investera i så tycker jag att du borde bli medlem hos Mintos idag, det är gratis, för att se över utbudet ordentligt. Det kostar ingenting att bara titta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.