Kavastu-gate hade en oskyldig reagerat så?

Den stora investeringsprofilen Kavastu har blivit noga granskad av Twitterprofiler och har länge anklagats för att missleda privatpersoner för att sälja sina investeringskurser. När granskningen släpptes så tog han bort sin blogg och slutade att använda sitt Twitterkonto, gör man så om man är oskyldig?

Nu menar jag absolut inte att någon är skyldig tills dess att motsatsen har bevisats, det är inte så ett rättssamhälle fungerar. Men när Twitterkontot och finansbloggen Aktiepappa, som jag personligen har stor respekt för och fått hjälp utav med min blogg, publicerade sin granskning så tog Kavastu bort sin blogg och slutade använda Twitter.

Profiler anklagas jämt och ständigt för saker och försvarar sig ofta väldigt enkelt mot något som inte påstår. När Finanstwitter, bland annat jag, granskade Bolmesson och Better Globe så tog han bort sina konton, undrar om det finns en gemensam nämnare?

spacer

Kavastu-gate

I Aktiepappas granskning av Kavastu kan man bland annat läsa följande:

”Det många vänder sig mot är inte kursen utan snarare det faktum att kursledaren (Arne själv) inte på något sätt visat upp någon form av bevis för den fantastiska avkastning som han säger sig ha. Många tycker att om man ska sälja kurser med en viss avkastning som dragplåster så kanske man borde visa upp den fina avkastningen. Så fort någon har ifrågasatt Arne så kommenterar han bara med ”många avundsjuka” och vägrar såklart bevisa något av det han påstår.” Källa: Tradevenue.se/Aktiepappa

Det är här skon klämmer för mig. Den klämmer riktigt illa faktiskt. För om det Kavastu påstås göra är att ljuga om sin avkastning, då behöver han ju egentligen bara visa upp sin avkastning och så står alla kritiker där och ser ut som fån, eller hur?

Alltså, om jag säljer kurser och säger till exempel ”Jag säljer kurser i aktier, lita på mig för jag når 25% varje år!” och någon då säger ”bevisa det!?”. Har jag inget att dölja och har jag inte ljugit så visar jag väl bara upp info som styrker mina påståenden?

Hade jag däremot varit skyldig till att ljuga, ja då hade jag nog inaktiverat eller raderat alla mina konton och försökt tiga ut stormen. Det verkar vara något snarlikt som Kavastu gör just nu och det är tråkigt för jag tycker att det får honom att se skyldig ut. Vilket han kanske också är, jag har ingen aning men jag är glad att detta granskas!

Varför ta bort kontona?

Det kan ju vara så att han bara vill se till att allting faktiskt stämmer eller att han känner sig stressad och vill varva ned för att kunna skriva ett bra och genomtänkt svar. Alla är oskyldiga tills motsatsen har bevisats, det gäller även Kavastu. Vi får vänta och se vad som sker, förhoppningsvis kan det hela lösa sig utan att något fel har begåtts.

Det är säkerligen inte kul för Kavastu att hamna i hetluften men han är en offentlig person och får tåla granskning, bara den sker på ett korrekt sätt.

Jag rekommenderar alla att läsa Aktiepappas granskning av Kavastu som kommer att släppas i flera steg.


Klicka här för att läsa om hur jag fick ut 750 kr i cashback i juni

4 thoughts on “Kavastu-gate hade en oskyldig reagerat så?

  • Den enorma mängd kritiska kommentarer mot Kavastu är riktigt dålig reklam för honom. Om han lagt fram bevis för sin 25%-iga överavkastning så hade det istället varit den bästa tänkbara reklamen. I nuläget tyder precis allt på att han slirar grovt med sanningen. Dock otroligt fascinerande att se att det fortfarande är så många som tror på honom trots att vägrar lägga fram bevis och konstant kör med backtrading. Att han dessutom sitter och i efterhand kommenterar hur mycket bättre hans portfölj gått under enskilda dagar visar bara att han inte vet vad brus är. Det finns många kunniga personer som överavkastat index under flera år och redovisat sina innehav men de är i princip aldrig säkra på att de kan återupprepa samma sak även framöver. Detta gäller dock inte Kavastu.

  • Jag tycker att det var en rätt kass ”granskning”. Är förvånad att du gör reklam för den. Den innehöll mest en massa lösa påståenden somvar lika dåligt underbyggda som Kavastus egna påståenden. Kontona du refererar till är väl inte alls borttagna? Research?

    • Hej Niclas! Jag har stor respekt för Aktiepappa och ser med spänning fram emot kommande delar som jag är säker på kommer hålla hög kvalité. Hans blogg är helt tömd jo och han har slutat använda sitt konto på Twitter. Tack för din kommentar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.