Dags att Köpa Dividend Sweden

Dags att köpa Dividend Sweden – Stark tillväxt med utdelning

Mitt råd är att köpa Dividend Sweden om man är intresserad av utdelningar och tillväxt. Bolaget Dividend Sweden introducerades till börsen i slutet på februari 2016. Då var skeptikerna många och bolaget påstods vara ett bluffbolag som aldrig skulle kunna tjäna några pengar eller gå plus på sin verksamhet. Ett år senare så kan vi nu summera det som så att skeptikerna hade fel och att företaget tuffar på riktigt bra. Det är alltid roligt med nytänkande aktörer som lyckas, så ett stort grattis till Dividend Sweden för ett väl genomfört jobb!

Dividend Sweden äger jag alltså i min privata portfölj och inte, än så länge, i utdelningsportföljen.

Starkt fjärde kvartal

Företaget levererade ett riktigt, riktigt bra resultat för det fjärde kvartalet och framtiden ser ljus ut. Här är deras siffror:

”Dividend Sweden ökar vinsten kraftigt i fjärde kvartalet 2016. Bolaget föreslår också utdelning.

Nettoomsättningen steg till 27,1 miljoner kronor (0,9).

Rörelseresultatet blev 5,3 miljoner kronor (0,5). Resultat före skatt var 5,0 miljoner kronor (0,4) och nettoresultatet 3,9 miljoner kronor (0,3), motsvarande 0,05 kronor per aktie (0,00).

Kassa och bank var på 2,3 miljoner kronor (0,5) per den 31 december.

Styrelsen föreslår en kontantutdelning på 5 öre per aktie för 2016, jämfört med ingen utdelning föregående år. Styrelsen föreslår årsstämman en företrädesemission, fullt säkerställd av bolagets huvudägare.

”Vi ser an med stor tillförsikt på 2017 och med ett större arbetande kapital kommer bolaget fortsätta växa och leverera utdelning till sina aktieägare”, kommenterar vd Bo Lindén.”
Källa: Avanza

Vill du läsa deras årsrapport för 2016 så kan du hitta den Här.

Nyemission på gång

Företaget ökade vinsten kraftigt i det fjärde kvartalet för 2016 och föreslog i samband med det både en utdelning och en nyemission. Här kan du läsa mer om det:

”Styrelsen föreslår att bolagsordningen ändras, innebärande att antalet aktier i bolaget ska vara lägst 60 miljoner och högst 240 miljoner aktier, varav A-aktier mellan 2 till 8 miljoner aktier och B-aktier mellan 58 och 232 miljoner aktier.

Styrelsen föreslår att årsstämman beslutar att genomföra en nyemission av aktier och teckningsoptioner med företrädesrätt för befintliga aktieägare. Nyemissionen är på högst
27,10 miljoner units. En unit består av en aktie och en teckningsoption. Teckningskursen för en unit ska vara 85 öre per aktie. Teckningsoptionerna utges utan vederlag. Två innehavda teckningsoptioner ger rätt att teckna en ny aktie för 1,70 kronor per aktie mellan 9 och 27 april 2018. Villkoren i nyemissionen är 1:3, innebärande att tre befintliga aktier ger rätt att teckna en unit. Teckning av units ska ske mellan 24 februari och 15 mars.”

Källa: Avanza

I skrivande stund så handlas aktien för 1,18 kr. Det föreslagna emissionspriset på 0.85 kr per. Emissionen är också fullt säkerställd av bolagets huvudägare. Man kan gå in redan nu eller vänta tills efter att emissionen är klar så att man ser hur mycket utspädning det blir, eller så gör man en blandning som jag själv tänkt att göra när det är dags att köpa Dividend Sweden.

Utdelningen

Företaget grundades med idéen att dela ut så mycket som 80% av vinsten. I och med det starka fjärde kvartalet så har man nu fastslagit en första utdelning, i rena pengar dvs, på 5 öre per aktie.

”Styrelsen föreslår en kontantutdelning på 5 öre per aktie för 2016, jämfört med ingen utdelning föregående år. Styrelsen föreslår årsstämman en företrädesemission, fullt säkerställd av bolagets huvudägare.” Källa: Avanza

Utöver utdelningar i rena pengar så delar de även ofta ut bolag och ger sina aktieägare tillgång till företrädesemissioner. Dividend Sweden är alltså en riktigt spännande aktie att äga då man dels kan räkna med hög och god utdelning framöver, stark tillväxt samt tillgång till företrädesemissioner.

Intervju med VD

Nyligen intervjuades deras VD och du kan läsa intervjun Här. Han säger bland annat:

”– Vi vill skapa möjligheten att göra fler och större affärer och emissionslikviden kommer oavkortat att gå till nya investeringar – investeringar som vi idag tvingas säga nej till, säger han.

– Det är därför, fortsätter Lindén, som vi tar in nytt kapital samtidigt som vi ger utdelning till våra aktieägare.”

Anledningar till att köpa Dividend Sweden

  • Företaget går med vinst
  • Man får ta del av många olika olika emissioner i olika bolag
  • Man får aktier utdelade till sig
  • De når sina utsatta mål
  • De ska dela ut 80% av vinsten
  • De har redan börjat med utdelningar
  • Emissionen är fullt säkerställd av bolagets huvudägare.
  • Emissionspengarna ska användas till att expandera

Riktkurser

Börsvärdet ligger i dagsläget på 135,92 miljoner kronor. Väldigt lågt med tanke på att de i fjärde kvartalet levererade ett nettoresultatet 3,9 miljoner kronor. Med det sagt så är det alltid lustigt och olustigt att sia om kurser och jag säger hellre för lite än för mycket. Blir emissionen övertecknad, vilket jag kallt räknar med, och de fortsätter att jobba på i samma excellenta takt som tidigare så finns det ingen anledning till att de inte tar sig över 2-3 kr inom en snar framtid.

Förutsatt jag räknat rätt så skulle de ha ett PE på ca 6-7 om hela året varit lika starkt som Q4 var. Med ett PE på ca 15 så skulle kursen ligga runt 3.75 kr.

Reken

Min rek blir att man bör köpa Dividend Sweden eller bevaka och köp runt nivåer på 1kr. Kursen bör inte falla särskilt mycket längre ned än idag och runt 1kr är stödet starkt. Väger man in all potential och det faktum att det är en aggressiv emission så bör vi snart se betydligt högre nivåer än dagens. Lycka till!


Vill du läsa deras årsrapport för 2016 så kan du hitta den Här.

Från Ihållande Investeringar så blir det alltså en rek att köpa in redan nu eller åtminstone börja hålla stenkoll på aktien för att inte missa framtida tillväxt och utdelningar. Jag själv äger aktier i bolaget så detta är inte ett objektivt tips men jag har inte direkt köpt aktier i bolaget för att jag tror att de ska gå dåligt.

Tack för att du läste!

Inlägget har även länkats på en superb hemsida för aktier: Redeye


Detta är endast ett tips och alla får ta sitt egna ansvar för sina egna affärer.


2 thoughts on “Dags att Köpa Dividend Sweden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.