Månadsrapport April 2017 – Utdelningar

Månadsrapport April 2017 – Utdelningar & Rapporter

Veckorna och månaderna bara flyger förbi känns det som men i april så kom det glädjande nog både utdelningar och rapporter. Under april så fyllde jag också på båda portföljerna med 1500 kr vardera allt enligt plan. Om inte alltför länge så är det dags att fira ett år med dessa investeringar. Tiden går fort när man har roligt.

Flera bolag släppte rapport och visade då starka siffror, skönt nog. Tyvärr så levde Dividend Sweden inte riktigt upp till förväntingarna som fanns på deras rapport. Jag håller mig lugn och kommer att fylla på vid tillfälle för att åtminstone sitta med till nästa rapport. Sen så blir det nog tal om att blicka mot Kanada.

Utdelningarna som kom in var bland de första utdelningarna någonsin för mina utdelningsaktier. Det känns verkligen som att allting går åt rätt håll just nu, ja förutom H&M då.

Framförallt så går bloggandet framåt just nu. Fler och fler besökare kommer hela tiden vilket är jätteroligt. Faktum är att jag än så länge har tjänat mer pengar på att blogga om investeringarna i dessa portföljer än vad investeringarna har fått ihop i avkastning. Det känns ju lite si sådär men det kommer inte att vara så särskilt länge till. Åtminstone inte så länge portföljerna fortsätter att utvecklas i denna takt och snöbollen får fart!

Jag ska även bli mer aktiv inom P2P-lending, det är ett intressant sätt att diversifiera sin potfölj på. Hos Lendify så går det riktigt bra och det ska bli kul att se om andra aktörer lever upp till deras nivå, eller rent av är mycket bättre? Mer om det kommer senare!

Gran Canaria

Ö-livet är precis som det ska just nu, ja förutom att poolen är förbaskat kall än så länge. Men desto varmare det blir desto mera kommer jag att uppskatta det kalla vattnet. Hoppas jag åtminstone. På jobbet rullar det på och det är väldigt roligt att ha hand om rekryteringen. Jag hade verkligen tur att jag hamnade på denna arbetsplats för folket är så extremt awesome!

Snart är det säkerligen dags för ännu en sandstorm att blåsa in över öarna, den enda riktiga plågan här. Vill du läsa mer om Gran Canarias klimat så kan du kika in på ett annat projekt som jag har nämligen svenskabackpackers.se. Välkommen!

Lendify Månadsrapport April 2017

Det är ett fåtal lån kvar som inte har betalat in sin avbetalning för april ännu. De dyker säkerligen in i början på nästa vecka. En låntagare bestämde sig för att betala tillbaka nästan hela lånet på en gång vilket var lite överraskande. Men det blev bra för jag hittade igår natt ett nytt lån att ta plats i.

I början så valde jag en blandning av säkra och mindre säkra lån att gå in i via Lendify för att prova hur det fungerade. Nu har jag ändrat fokus och skall satsa hårt på högriskare med hög avkastning.

Här är mitt nästa mikrolån som jag reserverat 250 kr för:

Lendify april månad 2017

Fondportföljen

Fondernas utveckling var inte vidare fenomenal. Presterade strax under index. Skärpning!

fonder april månadsrapport 2017 Månadsrapport April 2017

Utdelningsportföljen

Såhär såg portföljens utveckling ut under april. Bättre än index är aldrig fel! Flera bolag släppte också starka rapporter vilket du kan läsa om Här. Utdelningarna som kom återinvesteras direkt vid nästa investeringstillfälle. Inga stora summor ännu men så småningom så kommer det att se annorlunda ut.

  • 2017-04-17 UTDELNING ICA 4 10,50 42,00 SEK 1,00 102,20
  • 2017-04-11 UTDELNING SAPIAB 10 2,45 24,50 SEK 1,00 60,20

aktier utdelningar


Tack för att du läser & ha en trevlig valborg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.