Månadsrapport Juni 2017

Veckorna och månaderna flyger förbi i rasande takt. Juni månad såg ut att passera utan att något nämnvärt skulle ske men sista dagarna så blev det rätt så röda siffror i portföljerna. Sånt är livet och innehaven kan ju tyvärr inte bara öka dag efter dag.

Det som blev månadens höjdpunkt måste nog vara nyemissionen i Urbangreen som fulltecknades på 8 dagar via Pepins. Pepins är en plattform där man av och till kan handla i bolag som ännu inte har noterats på börsen. Via deras tjänst tog jag alltså en chanspost i ett green tech bolag som har en mycket spännande tid framför sig.

Hos Lendify så har det börjat se bättre och bättre ut efter att jag beslutade mig för att ändra taktik där. Eftersom att nästan alla lån återbetalades i tid oavsett riskklass och ränta så har jag nu siktat in på mig lånen med högst risk för att samtidigt få högst reward. Det har ännu inte hunnit ge effekt i P2P-portföljen men om ett par månader så hoppas jag att det ska visas i siffrorna.

Vi kikar lite närmare på portföljerna!

Fondportföljen

Inget fantastiskt avslut på månaden men så blir det ibland. Börsen ser ut att återhämta sig idag (måndag) så det är bara att pusta ut och invänta uppgången. Frågan är om det här var en föraning om vad som komma skall eller en mindre sättning som det brukar bli på sommaren?

Månadsrapport juni 2017 Ihållande Investeringar

Lendify

Hos Lendify så rullar det verkligen på bra just nu! Lånen betalas av i tid och jag kan snart ingå ett nytt lån varje månad. Då borde snöbollen verkligen komma i rullning och den lär rulla snabbare och snabbare ju mer tiden går. Riktigt härligt med andra ord!

Inom ett par månader så räknar jag också med att kunna se effekten av mitt byte av taktik på Lendify. Du kan läsa mer om de nya lånen som jag ingått i Här.

Månadsrapport juni 2017 Ihållande Investeringar

Pepins

Här finns det egentligen inte allt för mycket att säga just nu annat än att handeln är igång igen den 13e september. Det är lite pirrigt att få vänta så länge innan information om aktiens kurs kommer. Men det är en del av charmen med att köpa onoterade bolag. Nästa omgång kanske jag fyller på i portföljen med ännu ett bolag.

Du kan läsa om mitt senaste köp Här.

Utdelningsportföljen

Portföljen med utdelningsaktier fick sig också en törn i slutet på månaden men det blev inte lika illa som för fonderna. I den här portföljen så är Castellum AB samt Hennes & Mauritz AB de enda innehaven som inte visar blåa siffror just nu. Det hoppas jag ska ändra på sig inom kort!

I övrigt så är det inte mycket att säga här utan att jag ser fram emot rapporterna som komma skall. Förhoppningsvis så kan det lyfta innehaven ytterligare!

Månadsrapport juni 2017 Ihållande Investeringar


Tack för att du läser! Hur var juni månad för dig? Skriv gärna och berätta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.