Nyheter från Israel och OrganiGram

Igår, onsdag, så meddelade Israel att man godkänt export av medicinsk cannabis, vilket man hoppas skall stärka ekonomin. Det Kanadensiska bolaget OrganiGram har släppt en uppdatering om att man börjat återgå till arbetet. Å ena sida så är det ju väldigt förståeligt att företagen vill komma igång igen så snabbt som möjligt, men samtidigt så måste man vara försiktiga och anpassa sig efter läget.

Israel exporterar medicinsk cannabis

Landets finansminister Eli Cohen har slutligen tagit beskedet att landet är redo för att påbörja exportering av medicinsk cannabis. Detta efter att en ny lag klubbades igenom för cirka ett år sedan för att reglera just hur det skulle kunna gå till. Han sade bland annat följande om beskedet:

“This is a significant step for exporters and the Israeli industry, which will enable both expansion of export opportunities as well as rising employment … in the field,”

Beslutet som han har tagit vinner laga kraft om 30 dagar om ingenting har stoppat det innan dess och därmed kan alltså företag ansöka om en licens för att få exportera medicinsk cannabis.

För att göra så, så måste företagets fabriker och logistik leva upp till ett flertal kriterier som landets hälsodepartement fastställt. 10 stycken odlingar och 5 fabriker har redan blivit godkända inom ramarna för dessa kriterier och väntas inom kort börja skeppa cannabis till Europa.

Enligt Cohen så finns det idag cirka 60 000 personer i Israel som brukar medicinsk cannabis. Rekreationsbruk av cannabis är fortfarande olagligt i landet.

Man hoppas nu på att det skall finnas gott om intresserade köpare världen över så att försäljningen kan börja stärka ekonomin så snart som möjligt. Israel precis som alla andra länder i världen har påverkats av Coronapandemin och man försöker nu hitta olika slags sätt för att komma ur krisen som ett starkare land.

Vem vet, till och med svenska bolag kanske beställer ifrån Israel? Vi får se hur det blir med det.

ny spacer mindre

OrganiGram lämnar uppdatering

Det kanadensiska bolaget OrganiGram har försiktigt påbörjat att återgå till arbetet. Man säger att man följer den nuvarande situationen väldigt noggrant och trots att provinsen New Brunswick fortfarande är i krisläge så har man börjat lyfta en del restriktioner.

Greg Engel heter bolagets VD och han menar att deras beslut baseras på en balans mellan de anställdas hälsa och företagets långsiktiga välmående. Han uttalade sig i samband med uppdateringen:

”We are pleased to see early signals that conditions are improving across the province as the provincial government has shown strong leadership with their pandemic response. Recognizing that there is still a long road ahead for Canadians and Canadian businesses, we are optimistic as we initiate this first phase of our return-to-work strategy. We also remain committed to thoughtful and informed decisions as we continue to move our business forward.”

Smart nog så väljer bolaget att börja smått genom att endast återkalla 50 st anställda i den första fasen av deras återgång till arbetet. Alla 50 jobbar vid Moncton Campus .

Jag hoppas att man inte tar några förhastade beslut just nu, ibland är det ju verkligen bättre att skynda långsamt än att stressa igång någonting. Förhoppningsvis så har styrelsen koll på läget och tar informerade beslut.

För aktieägare i bolaget så är det säkerligen glada nyheter att man är på väg att återgå till arbetet så att den ekonomiska smällen från pandemin inte blir allt för stor.

Sektorn är ju redan rätt så hårt åtgången och flera bolag hade redan innan pandemin en svajig ekonomisk grund att stå på. Förhoppningsvis så kan det här bli en nytändning och ett startskott för en sektorsbred återhämtning.

Tack för att du läste inlägget!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Källor / Läs Mer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.