Nyheter och ny funktion hos Mintos

Nyheter och ny funktion hos Mintos

Det har bland annat kommit en ny funktion hos Mintos samt olika nyheter. Bland annat så har man infört en helt ny funktion som kallas Forward Flow plus att en del långivare gett ut nya slags lån i ett nytt land plus att låntagare får fler chanser att förlänga avbetalningen av lånen.

Ny funktion hos Mintos

Man har alltså infört en ny funktion hos Mintos som går ut på att investera enligt förutbestämda förutsättningar. Genom att investera i ett lån, som blir som ett slags paket, så kan man snabbt och enkelt sprida risken med sina investeringar i P2P-lån.

Såhär skriver Mintos själva om den nya funktionen:

”Principal invested in a Forward Flow will keep working for the duration of the agreement, hence investors can reduce their reinvestment risk compared to buying individual loans.”

”Investors can lock in interest rates for a longer time, and hence reduce their exposure to changes in the interest rates on Mintos.”

”On average, investors can expect to earn higher interest rates compared to similar individual loans on the market, as they commit their money for a longer period.”

Så att när man investerar igenom funktionen Forward Flow så investerar man alltså i paketerade lån. Lånen har generellt sett korta återbetalningstider och ersätts i takt med att lånen avbetalas, utan att du behöver göra något. Alla lånen i den Forward Flow som du investerar i har samma ränta, återbetalningstid och liknande parameterar.

Lånen i Forward Flow kommer även med återköpsgaranti vilket är betryggande för investeraren. Det låter som en smidig och enkel tjänst men jag är lite tveksam till när plattformar skall underlätta investerandet.

Kanske är det så att man får en del dåliga lån i sin Forward Flow, och att funktionen är ett sätt för Mintos att enklare få investeringar i mindre attraktiva lån? Jag har själv inte testat funktionen så jag vet inte men man kan läsa mer om den på Mintos hemsida.

spacer cannabis cannabismarknad cannabisektor medicinskcannabis marijuana medicinskmarijuana marijuanasektorn marijuanamarknad

Mogo Group ger nya lån i Kazakhstan

Mogo Group som är en långivare vars lån förmedlas på Mintos plattform till investerare har öppnat upp för nya lån. Den här gången så gäller det lån i Kazakhstan där man kan tjäna upp till 12% ränta på lånen listade i EUR och upp till 18% på lånen listade i KZT, Kazakhstan valuta.

Det kan låta lockande att få de där extra 6% i avkastning men då ska man också ha i åtanke att man tar en risk genom att exponera sig mot den lokala valutan. Man får även ha i åtanke att man måste betala en växlingsavgift när man vill växla mellan olika valutor hos Mintos, vilket lär påverka ens avkastning.

Mogo lanserade sin satsning i Kazakhstan  i januari 2019 och vid årets slut så hade man lånat ut över 7 miljoner EUR i olika lån. Totalt så hade Mogo Group vid årets slut en portfölj på nettovärde 190 miljoner EUR.

Revo Technologies lanseras på Mintos

Fintech-bolaget Revo Technologies som specialiserar sig på ”Köp nu – Betala Senare”-tjänster i Ryssland, Polen och Rumänien har nu fått plats på Mintos plattform för investeringar i internationella P2P-lån. Bolaget är enligt lokala källor en av de större aktörerna inom sin sektor.

Investerare kan förvänta sig räntor, avkastning, på investerade lån på upp till 10% i valutan EUR och räntor på upp till 14% i Rysslands lokala valuta rubel.

Revo Technologies grundades år 2012 och har alltså varit med i spelet ett bra tag. Deras lån brukar i snitt ligga på 126 EUR och ha en återbetalningstid på runt 7 månader. Vid årets slut så hade långivaren en kundbas på över 4 miljoner medlemmar och samma år så finansierade man, det vill såga låna ut, cirka 700 000 köp för runt 84 miljoner EUR till sina kunder.

www.ihallandeinvest.se spacer

Ännu en ny funktion hos Mintos

En annan viktig uppdatering som skett hos Mintos är att låntagare nu kan få förlänga sina lån 6 gånger istället för 3 som gränsen var på tidigare. Denna nya funktion hos Mintos ger låntagarna längre tid på sig att återbetala lånen som så behövs och det kan hjälpa till med att få fler lån avbetalda.

Ändringen började gälla 13 mars 2020 och förhoppningsvis så leder detta som sagt till att låntagarna enklare kan betala av sina lån. För dig som investerare så gäller detsamma som tidigare, du får samma ränta och du skall inte påverkas negativt av beslutet enligt plattformen. Vilket jag givetvis hoppas att det stämmer.

Att Mintos genomfört den här ändringen kan verka lite konstig för vissa men jag tror att det blir bra i längden. Att få mer tid på sig att betala av lånet borde öka chansen att lånet betalas av som planerat och detta borde vara bra nyheter för alla investerare hos plattformen.

Om du vill läsa fler inlägg om investeringar i P2P-lån så kan du kika in dessa inlägg:

Källan till informationen i inlägget är Mintos egen hemsida. Tack för att du läste inlägget ”Nyheter och ny funktion hos Mintos”!

Spacer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.