Nästa Prospekt på Pepins: Urbangreen

På Pepins, som är en plattform där du kan handla i onoterade bolag, så är nästa prospekt väldigt intressant. Åtminstone i mina ögon då jag brinner för en bättre och renare miljö. Det som bolaget Urbangreen jobbar med är systemlösningar för framtidens gröna städer.

Antalet människor ökar och ökar och städerna blir tätare och tätare. Det sätter en enorm press på samhället som helhet att utvecklas i takt med ökningen av befolkningen. Urbangreen har en väldigt intressant infallsvinkel till utvecklingen och kan faktiskt underlätta stadslivet på flera olika sätt.

Det som Urbangreen gör är att bland annat plantera gräs och annan växtlighet uppe på tak i städer. Deras specialtak och biotopväggar är innovationer som stödjer gröna processer i modern stadsbyggnad. Företaget tillahandahåller även nya lösningar för problem med dagvattensystem och luft som inte är ren att andas.

Utdaterade avloppssystem

Nu vet jag inte hur det ser ut i andra städer men i Västerås där jag är född och uppvuxen så märks det av och till vid väldigt kraftiga skyfall att systemen för dagvattensystem inte fungerar som tänkt längre. Det kräver nya lösningar och det är där som Urbangreen kommer in i bilden.

Deras gröna tak- och fasadytor hjälper till med att fördröja och absorbera vattenflöden. Med sin magasinering och sina sammankopplade systemlösningar så kan Urbangreen få den biologiska dagvattenhanteringen att fungera betydligt bättre i ett slutet kretslopp.

Vattnet avdunsatar även direkt på taket istället för att det ska belasta vattensystemen i onödan så Urbangreens system kan vara behjälpliga på många olika sätt och vis.

Renare luft

Förutom att Urbangreens lösningar hjälper till vid stora mängder regnvatten så renar växterna luften. Det betyder att stadsmiljön får renare luft som är lättare att andas vilket i sin tur minskar hälsoproblem. Det borde vara riktigt härlig läsning för till exempel personer med allergier och andningssvårigheter.

Nya livsrum

Urbangreens gröna tak och sociala taklandskap underlättar inte bara för oss människor utan det skapar även nya livsrum för bland annat växter, fåglar, humlor och bin. Med andra ord så kan Urbangreen bli en riktig hjälte i kampen för ett grönare samhälle. Speciellt med tanke på att deras produkter oftast inte syns särskilt mycket i vardagslivet eftersom att gräsmattorna läggs uppe på taken.

Eventuellt köp

Jag vill väldigt gärna köpa in mig i bolaget men vi får se om min ekonomi tillåter det eller om jag får hålla mig till mina andra portföljer tills vidare. Har du tänkt köpa in dig i bolaget? Kommentera gärna och berätta!

Handel öppnar

Tisdagen 13 juni kl. 18.00 2017.


Läs mer på Pepins Hemsida.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.