Privatekonomin påverkar hälsan

Det finns många anledningar till att spara och investera. Att till exempel ha en buffert redo utifall att en stor oväntad utgift dyker upp kan rädda en från mycket problem. Det är inget snack om saken, privatekonomin påverkar hälsan vilket gör det ännu viktigare att du har en strategi för hur du ska göra.

Det är stressigt att inte ha pengar, det är stressigt att inte veta om man kan betala hyran eller inte, det är stressigt att behöva vrida och vända på varje krona. Trots det så har många svenskar dålig privatekonomi, ofta är det på grund av bristande intresse.

Det är att lätt att se hur privatekonomin påverkar hälsan, kolla bara på program i stil med Lyxfällan. Personerna som är med mår inte bra och behöver verkligen få hjälp. Visst, det går att hjälpa sig själv väldigt enkelt men då krävs det självdisciplin.

Om du inte redan har gjort det så bör du ser över din privatekonomi ordentligt. Var går pengarna? Var får du in pengar ifrån? Gör upp en tydlig budget och håll dig till den. Det räcker inte att göra det första steget utan man måste fullfölja det också.

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Eftersom att privatekonomin påverkar hälsan så kommer du att må bättre, medvetet eller omedvetet, om du har en sparbuffert redo utifall att något skulle hända. Börja spara redan idag om du inte redan gör det! Börja dra ned på onödiga utgifter!

Spara

Börja med att spara pengar om du inte redan gör det, det är ett måste. Det kvittar om det handlar om 50 kr en månad men se till att spara månadsvis och se till att du verkligen håller dig till det. Försök att inte använda pengarna om du verkligen, verkligen inte måste.

Tillslut så bygger du upp ett kapital som gör att du vet att Om det skulle skita sig på något sätt, så har du åtminstone lite reserv att ta hjälp av. Det är inte jobbigt att spara, man måste bara börja och det tycker jag att alla ska göra.

Investera

Ännu bättre än att bara spara är att även investera. Låt dina pengar tjäna ihop ännu mer pengar åt dig! Det är en av anledningarna till att jag älskar att investera i aktier, jag kan göra mycket jobb en period som fortsätter att löna sig långt, långt fram. Det gäller ju givetvis att hålla sig uppdaterad också.

Privatekonomin påverkar hälsan men det gör också investerande, det kan vara stressigt och jobbigt. Därför så gäller det att man, tycker jag, investerar månadsvis och långsiktigt i stabila bolag med god tillväxt så att man slipper hålla alldeles för mycket översikt över sina investeringar.

Vill du börja? Läs det här inlägget: Vad är en aktie? först!

För att visa hur lät det är att komma igång så har jag startat något jag kallar för GratisPortföljen.

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Njut

När du har sparat länge och investerat väl så kan du förhoppningsvis lägga upp fötterna på bordet och njuta av att ha en sund privatekonomi. Gör dig själv en tjänst, börja spara pengar om du inte redan gör det. Börja investera om du inte redan gör det. Ta klivet och ta ansvaret att inte bara utöka din privatekonomi men också att kunna bli finansiellt fri i framtiden.

Det sista man skall behöva göra i livet är att oroa sig över pengar, framförallt vid pensionen. Därför så bör man ha sparat, investerat och sett till att man kan njuta av livet(helst innan pensionen för den delen)!

Läs om

Här kan du läsa om olika investeringar:

2 thoughts on “Privatekonomin påverkar hälsan

 • Helt rätt!

  Jag upplever att livet känns betydligt bättre och enklare idag än det gjorde för två år sedan när vi inte tänkte så mycket på att spara pengar.

  Ett exempel är nu under denna sommar. Min fru har sagt upp sig och istället för att börja jobba direkt efter den ena anställningen tar slut väljer vi att hon börjar först i September.
  En lång semester med barnen.

  Perfekt och inget vi hade vågat eller kunnat prioritera tidigare i våra liv.

  Pappa betalar? Bloggen om privatekonomi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.