Sålde P2P-Lånen och tecknade i Odi Pharma

Imorgon så går svarstiden för Odi Pharmas IPO ut och jag hoppas på tilldelning. Det skall så småningom bli intressant att se hur Sveriges första cannabisbolag på börsen mottas. Första handelsdagen väntas bli 23 januari 2020.

Även om cannabisindustrin är långt ifrån lika het som den har varit tidigare så tror jag ändå att Odi Pharma lär locka en hel del investerare. Det är roligt att vi, Sverige, äntligen får ett eget cannabisbolag på börsen.

Pengarna som Odi Pharma får in via emissionen vid noteringen kommer bland annat att användas till en beställning från Aphria.

Aphria är ett stort cannabisbolag i Kanada och det vore intressant om bolagen skulle samarbeta på lång sikt. Men man får akta sig för vilka man samarbetar med.

Danska Stenocare samarbetade med ett att kanadensiskt cannabisbolag, CannTrust, som misskötte sig rejält vilket förhalat arbetet.

I Odi Pharmas fall så är jag övertygad om att man har valt ett betydligt bättre bolag att samarbeta med. Det kommer att bli väldigt intressant att följa bolagets arbete.

Här nedan är två länkar till videos som du kan se för att lära dig mer om bolaget, ägarna och hur planen ser ut:

spacer cannabis cannabismarknad cannabisektor medicinskcannabis marijuana medicinskmarijuana marijuanasektorn marijuanamarknad

För segt hos Lendify

Jag har under de senaste veckorna sålt av alla mina lån hos Lendify. Anledningen till att jag bestämde mig för att stänga hela den portföljen var dels för att använda kapitalet till Odi Pharmas IPO.

Men det var desto mera för att jag tröttnat på den låga tillgången på attraktiva lån på deras plattform. Det blir för mycket manuellt arbete att sitta och leta lån som har höga räntor.

Att hitta ett eller två sådana lån per månad är inte hållbart när man vill sprida risken i många lån.

Går räntorna upp på plattformen längre fram så börjar jag att investera där igen, tills dess så följer jag deras arbete från sidlinjen.

Läs Mer

Tack för att du läste inlägget!

2 thoughts on “Sålde P2P-Lånen och tecknade i Odi Pharma

  • Ledsen, men jag kan inte annat än påstå motsatsen kring ODI Pharma. Pratar du med seriösa läkare om detta, så inses att det som står i prospekten är direkta lögner. Det har ingenting med läkemedel att göra detta, däremot snabba pengar. Ett bolag som grundades 2018 ska nu till börsen för över 100 miljoner, med ingen verksamhet alls. Det är lite tragiskt som jag ser det.
    Mvh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.